DIY-guide til uro
DIY

DIY: Farverig uro af træ

af Dejong Studio. Redigeret til web. Foto: Kolorit Media 14.02.2022
Kunst behøver ikke kun at hænge på væggen og behøver ikke at koste en formue. Slip din indre kunster løs og dekorér hjemmet med en DIY-uro i smukke farver. Få den nemme DIY-guide her.

Der er ingen, der siger, at hjemmet skal dekoreres med købte kunstværker, plakater og skulpturer. Især ikke når du nemt kan lave dine egne unikke kreationer til hjemmet. Med få kneb og fingersnilde kan du skabe dine egne svævende kunstværker med de mest simple materialer.

Mangler du den sidste detalje til indretningen, så slip fantasien løs, og leg med farver, former og finurlige detaljer. I stedet for en billedvæg kan du som her lave en flot grafisk uro, som giver et personligt præg på indretningen af dit hjem. Få den nemme DIY-guide herunder!

Hjemmelavet uro af trærester

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Guide til farverig uro af træ

Det er super nemt at lave sin egen uro, og du behøver ikke begrænse sig til de former og farver, du ser på billedet her. Brug hvad du har af både farver, træ eller andre materialer.

Giv uroen et helt unikt og personligt look ved at vælge de farver, der passer ind i lige netop din bolig. Måske har du nogle malingsrester fra tidligere projekter, du kan bruge og dermed også skabe en rød tråd i hjemmets fine værker.

Det skal du bruge til at lave en farverig uro:

 • Tynd krydsfiner

 • Trærester fra gemmerne

 • Boremaskine

 • Snor

 • Akrylmaling

TIP: Har du ikke en masse rester af træ, kan en malepind også bruges og skæres ud i mindre dele.

Sådan laver du en farverig uro:

 1. Find forskellige træformer frem fra gemmerne, såsom trækugler og cirkler. Du kan også lave dine egne fantasifulde former, som du streger op og saver ud i tynd krydsfiner.

 2. Læg alle delene på et bord, og lav udtrykket på din uro.

 3. Mal de forskellige dele i dine yndlingsfarver og -mønstre.

 4. For at give din uro et helt særligt præg kan du sammensætte den med snor. Vi har brugt en dobbelt lurextråd, så den giver et glimtende spil, når trædelene bevæger sig.

 5. Bor små huller i trædelene, og før snoren igennem hver del. Sørg for at have en god længde på, så du kan justere undervejs.

 6. I toppen er der brugt en bred ispind med huller i. Før snorene igennem her og slutteligt igennem perlerne i toppen, som samler alle trådende.