malede rammer med striber
DIY

DIY: Mal flotte stribede rammer

af Therese Grønborg Steffensen. Redigeret til web. Foto Pia Winther & PR. 18.01.2022
En farvet ramme kan gøre en stor forskel for både billedet i rammen og for selve rummet. Lav selv en farvet ramme med malerrester eller små farveprøver. Følg den nemme guide lige her!

Plakater, billeder og malerier har altid været en central del af boligindretning. Værkernes farver og motiver kan fortælle historier og skabe stemninger i rummet.

Men der er ingen grund til at lade indholdet i rammerne tage al opmærksomheden. Rammen omkring billedet gør nemlig også en stor forskel for helhedsudtrykket, og her kan du nemt sætte dit personlige præg. Maler du dine egne rammer, kan du tilpasse rammen til hvert enkelt billede samt din øvrige indretning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når du maler dine egne rammer, har billederne deri potentiale til at træde endnu smukkere frem, og det kan skabe en smuk dynamik og rød tråd i resten af din indretning. Det bedste af det hele? Det er super nemt, og du har måske allerede alt, du skal bruge. Se den nemme guide herunder.

Guide til at male dine egne rammer med striber

Her er et bud på, hvordan du kan male rammer med striber. Du kan sagtens bruge andre farver, du lige har liggende eller som passer til netop din indretning. Du kan også være kreativ med mønsteret på rammerne og f.eks. male prikker i stedet.

Det skal du bruge til at male stribede rammer:

 • Ramme (rammen her er fra Søstrene Grene)

 • Malertape og/eller maskingtape

 • Maling (vi har brugt en rest vægmaling og akrylmaling)

 • Pensel

Sådan maler du stribede rammer:

Stor ramme – tofarvet:

 1. Skaf en ramme – det er pæneste resultat fås med en ramme i træ.

 2. Til den store ramme med to farver, starter du med at male den lyse farve på den ene halvdel. Lad malingen tørre.

 3. Sæt malertape i hvert hjørne og mal med den lyse farve hen over tapen, så du "lukker” for lufthuller under tapen – på den måde får du en lige og skarp streg.

 4. Når malingen er tør, kan du male med den mørkere farve på den anden halvdel. Inden malingen er hel tør, tages malertappen af.

Lille ramme – striber:

 1. Den lille ramme maler du hele rammen med den lyse farve.

 2. Brug maskingtape, der er en del smallere end malertape, og sæt stykker af tape på skrå med ca. 1-2 cm afstand mellem hinanden.

 3. "Luk” for lufthuller ved at male med den lyse farve hen over maskingtapen, og lad malingen tørre.

 4. Mal rammen i den mørke farve, og tag maskingtapen til slut.