Origami-sommerfugle
DIY-projekter

DIY-guide: Sådan folder du et sommerfugleophæng

Tekst: Therese Grønborg Steffensen  Foto: Elisabeth Dahlberg 16.11.2022
Du har måske set de foldede traner før, men origami er langt mere end det. Fold søde sommerfugle, og sæt dem på gaver, eller hæng dem op i en uro. Vi viser dig hvordan!

Vi på redaktionen har udvalgt fire mønstre specielt til dig, som du finder i magasinet ISABELLAS nr. 9.

De har alle naturlige motiver som blomster, blade og aks, og du kan både bruge dem hver for sig eller i et miks, hvis du f.eks. bruger det ene papir som baggrund og det andet som en detalje. Klip dem ud, og brug dem til at folde søde sommerfugle. Med ét ark kunstpapir kan du lave flere af slagsen.

Det skal du bruge

  • Saks
  • Lineal
  • Et ark papir (f.eks. kunstpapir fra ISABELLAS nr. 9)

Sådan laver du origami-sommerfugle

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Trin 1

Klip papiret ud af bladet. Klip et kvadrat af papiret; vi har lavet dem i målene 10 x 10 cm og kunne dermed få 4 sommerfugle ud af papiret.

Trin 2

Fold kvadratet på midten. Fold papiret ud, og vend det 90 grader, og fold det på midten igen.

Trin 3

Fold papiret ud igen, og fold kvadratet på midten, så det ene hjørne møder det modsatte hjørne. Fold ud, og gentag med de 2 sidste hjørner.

Trin 4

Fold kvadratet ud igen. Ved hver side er der en trekant ind mod midten; buk disse ind i hver side, til du har en foldet, retvinklet trekant.

Trin 5

Vend trekanten med spidsen ned mod dig selv. Fold det venstre hjørne ned mod venstre side af spidsen – lad hjørnet komme så langt ned, som det er muligt (dette bliver vingen på sommerfuglen). Fold på samme måde det højre hjørne ned forbi højre side af spidsen.

Trin 6

Fold spidsen tættest på dig ned på bagsiden så langt op, at du kan se spidsen. Fold spidsen ned på forsiden. Fold forsigtigt sommerfuglen på midten.

Trin 7

Klem enderne af hver vinge på midten med din pege- og tommelfinger, så de danner en lille spids.