DIY: Uro med strandmaterialer
DIY-projekter

DIY: Naturlig uro

Tekst og styling 19.10.2021
af: Marlene De Jong/dejongstudio. Foto: Nina Malling.
Langs de danske strande er der masser af fine materialer, som du kan bruge til at lave kreative ophæng og lign. til dit sommerhus eller hjem. Se, hvordan du laver en flot, naturlig uro her.

Hulsten, drivtømmer, forvaskede grene og smukke skaller. De danske strande er en guldmine af smukke, rustikke naturmaterialer, der er helt oplagte til store og små DIY-projekter.

Det er nemt at lave sin egen uro af strandfund, for du skal ikke bruge mange forskellige materialer. Samtidig får du et helt unikt look, fordi den er med netop de ting, du har fundet på din yndlingsstrand. Se, hvordan du gør herunder!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til at lave en naturlig uro:

 • Tværpind (ca. 60 cm)

 • Drivtømmer

 • Hulsten

 • Jutesnor

 • Boremaskine

Sådan laver du en naturlig uro:

 1. Rens tværpind, drivtømmer og hulsten for sand og andet snavs.

 2. Før en jutesnor igennem hulstenene, og bind en knude nede ved stenen og rundtomkring tværpinden. Sørg for at variere længderne i ophængene, så uroen får et levende og tilfældigt udtryk.

 3. Bor et hul med et træbor i den ene ende af drivtømmeret, og før en snor igennem hullet. Bind derefter snoren omkring tværpinden.

 4. Fordel de forskellige materialer langs tværpinden.

 5. Bind til sidst to lige lange snore omkring hver ende af tværpinden, og saml dem i en knude øverst, som skal bruges til ophæng.

 6. Bor en skrue i dørkarmen, væggen el.lign., og hæng uroen op.