DIY-projekter

Elegant sofabord

af Pia Buusmann 11.12.2008
Foto: Jes Buusmann
Lidt fingernemhed, fire profillister, en dåse kulsort oliemaling, og du står pludselig med et helt nyt sofabord, der ser både dyrt og eksklusivt ud. Følg proceduren trin for trin – det er nemt, og resultatet er forrygende.

Er du ked af det gamle sofabord, som fylder mere, end det pynter? Her får du en trin for trin-guide til, hvor nemt du kan fremtrylle det flotteste sofabord!

Det er nemt og hurtigt at sætte det gamle sofabord i stand. Det der tager længst tid - og kræver størst tålmodighed - er faktisk at vente på at malingen tørrer, så du kan tage dit "nye" elegante sofabord i brug.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Listen over ting, du skal bruge til at sætte dit sofabord i stand, kan måske virke lidt overvældende. Men mange af tingene har du sikkert allerede i din (mands) værktøjskasse.

Det skal du bruge
Et gammelt sofabord
Grundrens
Sandpapir
Profillister (Silvan)
Skærekasse
Blyant
Sav
Trælim
Små søm
Hammer
Malerulle
Pensel
Oliebaseret grundmaling
Sort oliemaling glans 40
Eventuelt målebånd

Profillister

Når du skal købe profillister, skal du beregne ca. 15 cm mere end målene på dit bords kanter, fordi du skal save listerne i smig, og det går der lidt ekstra liste til.

Før

Det gamle sofabord som det så ud før start. Vask dit sofabord af med grundrens, og slib det grundigt med sandpapir.

Trin 1

Læg en profilliste i skærekassen, og skær den ene ende af listen til i en vinkel på 45º. Læg listen langs bordets kant, og marker på listen med blyant, hvor langt dit sofabord er. Sav så listen til i den anden ende, også i 45º, men modsat, sådan at skærefladerne vender ind mod midten. Gentag med de tre resterende lister, så de kan danne perfekte hjørner.

Trin 2

Læg lim langs kanterne på dit sofabord, og lim de tilskårne profillister på.

Trin 3

Inden limen er tør, banker du små søm ned i listerne med jævne mellemrum. Mal dit sofabord med grundmaling, og lad det tørre efter anvisning på dåsen. Mal dit sofabord ad to omgange med den sorte oliemaling. Lad det færdige sofabord tørre igennem et par dage, før du stiller ting på det.