Dørspion - sådan monterer du en dørkikkert
DIY-projekter

Montér en dørspion i din hoveddør

af Max Martinussen. 31.05.2019
Foto: Colourbox.
Det giver tryghed med en dørspion i hoveddøren. Det er let selv at montere en dørkikkert, så hvis du savner et kighul, så du kan se, hvem det er der banker, så læs med her.
Det er bestemt en fordel at have en dørspion, eller en dørkikkert som det også hedder. Det giver mulighed for at se, hvem der banker og ringer på, uden at du er nødt til at åbne døren. Hvis du ikke bryder dig om at lukke døren for pågående fremmede, så er det oplagt at få installeret et kighul i din hoveddør. Det er let og hurtigt at montere en dørkikkert, og opgaven kan udføres af alle.

Sæt en dørspion i hoveddøren

Den almindelige dørspion er et lille rør i metal, med en vidvinkellinse, der giver mulighed for at se folks ansigt uanset højde og drøjde, og hvor på dørmåtten de står. Alt du skal bruge til opgaven er en flad skruetrækker, en boremaskine og et bor i den rigtige størrelse. Og så selvfølgelig en dørspion. Før du vælger en dørspion, må du notere dig tykkelsen af din dør. De fleste dørkikkerter passer til flere tykkelser, og er din dør særligt tyk, kan der til langt de fleste modeller købes forlængerstykker. Dørspioner fås billigt i de fleste byggemarkeder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Installering af dørkikkert

Monteringen er en simpel proces. Der skal bores et hul i døren med en diameter, der passer til den valgte spion. Vælg et sted på døren, der passer dig, gerne i en behagelig højde. Da spionen har en vidvinkellinse, har placeringen ikke meget at sige for, hvor meget du kan se ud på den anden side af døren. Hullet bores lettest med et fladbor, eller spadebor, som dette.
Spadebor, også kaldet fladbor
Bor først hullet indefra og ud, men hold igen, når spidsen bryder overfladen på den anden side. Bor hullet helt igennem fra den anden side, så undgår du at hullet flosser.
Den almindelige dørspion kommer i to dele, der samles med et gevind. Indersiden af dørspionen er udstyret med en kærv, hvor du med en skruetrækker skruer den inderste del ind i den yderste del. Så er du klar til selv at vælge, hvem du vil lukke døre op for.