DIY-projekter

Tips til at ombetrække en stol

Line Sølvhøj Johansson 25.09.2014
og Peekaboo Design ved Lene Nissen / Foto: Colourbox og Louise Scheutz-Klixbüll
Lad ikke dine gamle møbler gå til spilde. Med få tips og tricks kan du ombetrække en stol, så den får helt nyt liv. Følg vores tips til møbelpolstring her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Møbelpolstring er ikke svært, og har du først lært kunsten bag møbelpolstring, kan du give dine gamle stole nyt liv ved at ombetrække dem. Samtidig bliver det en leg at gå på loppemarkeder, hvor du kan finde antikke stole, som bare kræver en kærlig ompolstring.

Læs også: Design dit eget mønster på puder og tapet

Møbelpolstring handler om at ombetrække stole, så de igen passer til husets indretning. Køb stof, som du gerne vil ombetrække dine stole med, og husk at forvaske og stryge dit stof, inden du går i gang med din møbelpolstring, så det ikke krymper, første gang du vasker det. En kraftig tætvævet bomuld vil være bedst, når du skal ombetrække en stol.

Læs også: Sådan undgår du edderkopper i dit hjem

3 tips til møbelpolstring:

  • Hav forarbejdet i orden! Husk at være omhyggelig, når du måler stykkerne. Dobbelttjek, om mønsterdelene passer sammen, og hvor stoffet skal sys sammen. Når forarbejdet er gjort, er det slet ikke så svært.
  • Skal du ombetrække en stol, så brug en flad skruetrækker til løsne gamle hæfteklammerne fra stolen og en spidstang til at fjerne dem. Er stoffet sat fast med skruer, skal de skrues løs, inden du fjerner stoffet.
  • Inden du ompolstrer din stol, så slib stolen med finkornet sandpapir og brug en primer, hvis den har skjulte ridser, inden du maler den. Når malingen er tør, kan du sætte det nye sæde på.

Læs også: 5 tips til rent sengetøj

Farvelæg dine egne nøgler - se hvordan i galleriet herunder: