5 tips til rent sengetøj
DIY & kreative ideer

5 tips til rent sengetøj

af Eilen Anthoniussen 15.08.2014
Foto: Lars Ranek
Vasker du dit sengetøj hyppigt nok? Og vasker du det rigtigt? Her får du fem tips til at vaske og beskytte dit sengetøj.

Vidste du, at du bruger en tredjedel af dit liv indpakket i sengetøj? Og det, du næppe tænker over i hverdagen, er, at alle de døde hudceller, som kroppen udskiller om natten, absorberes i dit sengetøj. Derfor er det vigtigt med god hygiejne, og at du hyppigt skifter dit sengetøj.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men hyppig rengøring slider også på sengetøjet. Vælg derfor skånsomt vaskemiddel til dit sengetøj, og husk at give dine puder og dyner en tur i maskinen med jævnlige mellemrum.

Læs også: Kunsten at rede en seng

Her får du 5 nemme tips til, hvordan du holder en ren seng og samtidig beskytter dit sengetøj:

Vask hyppigt

Skift dit sengetøj mindst hver anden uge. Hvis du har tendens til uren hud, så sørg for at vaske sengetøj en gang om ugen.

Desinficér dit sengetøj
Den bedste måde at desinficere dit sengetøj, er at vaske det i varmt vand, men da det varme vand med tiden krymper dit sengetøj, kan det være en idé at vaske sengetøjet i koldere vand, og i stedet anvende varmt vand hver tredje eller fjerde gang.

Er du vild med DIY? Se hvordan, du laver en vinreol af gamle træpaller!

Beskyttelse
Beskyt dit sengetøj ved at anvende et mildt vaskemiddel, gerne flydende. Undersøg din maskines kapacitet og find ud af, hvad egner sig bedst til netop dit sengetøj.

Undgå skyllemiddel
Du har ikke brug for skyllemiddel. Skyllemiddel ødelægger sengetøjets absorberingsevne og kan få sengetøjet til at føles voksagtigt. Prøv i stedet at tilføje en spsk. hvid eddike i sæben en gang imellem.

Vask dine puder
Puderne behøver ikke at blive vasket lige så ofte som sengetøjet, men da der samles mange bakterier i dine puder, anbefales det, at du vasker puderne to gange om året.

Læs også: Undgå skimmelsvamp i boligen