Højtider & mærkedage

5 tips til din havefest

Af 0 15.05.2019
15.05.2019 - Tekst: Pia Olsen. / Foto: Nick Degn.
Vi spår, at sommervarmen er på vej. Og der er jo altid en grund til at holde en god havefest. Læs her, hvordan du skaber de bedste rammer til en hyggelig aften.

Er der noget, der altid hitter, så er det en havefest. Humøret er bare ofte dét højere, når man er udendørs. Sommeren er endnu ikke slut, så du kan stadig nå at invitere venner og familie til en hyggelig sammenkomst i haven. Vi giver her 5 tips, der forhåbentlig kan hjælpe til at gøre din havefest så skøn som muligt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mere udendørs inspiration? Læs også: Lad altanen spire og blomstre

5 tips til din havefest:

  1. Stil et bålfad frem – de levende flammer varmer både op og virker samtidigt samlende på festen. Derudover er det selvfølgelig oplagt til at riste skumfiduser.
  2. Vælg langbænke – siddepladserne bliver mere fleksible, og du kan have plads til flere, end hvis du har brede stole med armlæn.
  3. Overdæk selv din terrasse – det er ikke alle, der har en overdækket terrasse, men fortvivl ej. Hæng en sejldug eller lignende op for at skærme for duggen, der ellers vil køle aftenluften ned.
  4. Pynt op – sæt en masse vaser i midten af bordet, og fyld dem med blomster fra vejkanten. Nemt og flot!
  5. Hav tæpper parat – det kan godt blive lidt koldt senere hen på aftenen. Hav en kurv med en god portion tæpper med ud, så det ikke bliver kulden, der sætter en stopper for festen.

Læs også: 9 ting der gør dig lykkelig i boligen

Et hyggeligt sted at være er selvfølgelig den bedste opskrift på en hyggelig aften. Men en hyggekrog behøver jo bestemt ikke at være midlertidig! Skab i stedet en permanent hyggekrog, der både kan bruges til hverdag og fest.

Se også: Sommersalat med radiser og ærter