DIY: Forårsskønt påskepynt

Slip din kreativitet fri og kast dig over disse dejlige påskekreationer. Invitér gerne venner og familie med til at lave de flotte påskedekorationer og gækkebreve. Kreationerne listet her kræver ikke mange remedier, så det er bare at gå i gang!

Læs også: Guide til georginer: Dyrk dahlia med succes

  1. Patiner dine breve Det fint klippede gækkebrev har fået patina fra en tepose. Lav dig en kop te og brug teposen til at duppe brevet med. Det giver papiret den heltrigtige gulnede farve. Lad papiret tørre, inden du skriver på det.
  2. Båndruller som æggebæger Mal fine påskeæg og udstil dem i påskedagene eller server dem til morgenmad. Ægget her ser særlig fint ud, da det traditionelle æggebæger er skiftet ud med en lille rulle blondebånd, der sørger for, at ægget ingen vegne ruller.
  3. Mal, klip eller sy et brev Sy et sødt gult bånd omkring et hvidt kort med en zigzagsøm i en flot kontastfarve og lad enderne hænge fint ned over teksten. Kortet øverst på hylden består af et stykke silkepapir klippet i mønster og limet på farvet karton. Til sidst er et ovalt stykke brevpapir klistret på og små fine sten drysset på og limet fast. Kortet af kraftigt genbrugspapir er pyntet med en tegnet vintergæk, der er klippet ud og limet på.
  4. Gæk i æggeformat Et hvidt stykke papir klippet ud i et smukt mønster eller som her skåret ud med en skalpel danner baggrund for et sødt, ovalt billede. Find et billede i en gammel bog eller et gammelt magasin og klip det derefter i form. Nederst er en lille hilsen skrevet med prikker.
  5. Engle og blonder Sy en blonde på et stykke groft karton med zigzagsøm. Lim et glansbillede af en engel på kortet, klip vinger af cellofan, lim dem på englen, og du har det sødeste lille kunstværk.
  6. Hårdkogte klistermærker Pynt påskens hårdkogte æg og gør frokostbordet ekstra festligt. Her er æggene pyntet med søde små klistermærker købt hos boghandleren. De farvede æg er færdigkøbte og liver de hvide æg gevaldigt op.
  7. Blomstrende æg En rustik potte med vintergækker, lidt fjer, en dusk mos og øverst et fint malet æg med teksten God påske ser sødt ud og er et godt alternativ til de traditionelle reder med æg.
  8. Forladt og yndig Et ituslået æg kan sagtens pynte på bordet og give de fineste associationer til den lille kylling, der just har forladt sin beskyttende skal. Ægget her er malet med vandfarve.
  9. Kontrast i farvet karton Sæt fokus på dine papirklip og gør dem samtidig robuste og nemme at hænge op. Lim det fine papirkliparbejde på et stykke farvet karton. Det fremhæver mønstret og gør det muligt at skrive et sødt og poetisk vers.

Til mere inspiration: Lav en blomstrende plantevæg

Se de forårsskønne idéer vagt til live i galleriet nedenfor

Prøv også: Sunde kokoskugler med chokolade