Indretning
Højtider & mærkedage
DIY: Lav farvede påskeæg med frugt og grøntsager
af Pia Buusmann
7.04.2017
Foto: Jes Buusmann.
Farvede æg er for de fleste et fast indslag i påsken. Her guider vi dig til en ny og sjov måde at gøre det på med naturlige ingredienser!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Påske er lig med æg, og de farvede æg er rigtig fine og dekorative. Vidste du, at de kan farves med frugt og grøntsager? Se her, hvor nemt det er.
Prøv også: Pynt op til påske med pasteller
Det skal du bruge til at farve påskeæg:
- 150-500 g bær, frugt eller grøntsager. (Vi har brugt rødkål, rødvin, blommer, blåbær, avocado, rødlæg og rødbede, granatæble og aubergine.)
- 1 l vand
- 2 spsk. vineddike
- 1 tsk. salt
- 6 hvide æg
Sådan laver du farvede æg:
- Skær bær, frugt eller grøntsager i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand, vineddike og salt.
- Lad det koge ind under svag varme i ca. 1 time.
- Læg så æggene i gryden, og lad dem simre under låg i 2 timer. Tilsæt en smule vand undervejs, da det fordamper lidt.
- Sluk blusset, og lad æggene ligge under låg 1 døgn – du kan også tage dem op med det samme, og lade dem afkøle.
- Æggene er nu klar til brug i dekorationer eller som pynt på påskebordet.
Se også: Buræg eller økogiske æg?