Højtider & mærkedage

Pynt op til påske med pasteller

Af Pia Buusmann 13.03.2015
Foto: Jes Buusmann
Påske er forårets bebuder, og vi elsker at pynte op med forårets sarte pastelfarver. Vi giver dig her tips og idéer til, hvordan du kan fejren påsken med pasteller og pynt.

Påsken er en traditionsrig tid, og hvem har ikke pustet og malet æg i barndommen, ledt efter påskeharens chokoladeæg og klippet gækkebreve. Påskedagene er den største jødiske fest, hvor man fejrer israelitternes befrielse fra slaveriet i Egypten, og en fejring af kristne helligdage, hvor vi mindes Jesus korsfæstelse, død og opstandelse, men for de fleste er påsken først og fremmest en forårsbebuder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kreativt gengbrugshjem

Æg, kyllinger, lam og harer er alle påskens symboler, og de fleste har rod i jøde- eller kristendommen. Et eksempel er lammet, som vi forbinder med en påskespise. Det fortælles, at Gud sendte ti plager over egypterne for at presse Farao til at frigive israelitterne, og den sidste plage var dødens engel, som gik gennem landet og i hvert hus slog den førstefødte ihjel. For at undgå det, skulle man slagte et lam og smøre det uskyldige lams blod på dørstolperne - så ville dødens engel gå forbi. Jesus kaldes i øvrigt også ofte for Guds lam.

Men først og fremmest er æg, kyllinger, lam og harer symboler på frugtbarhed, nyt liv og spæd start, og det er netop, hvad foråret er - en ny start. Alt er fint og sart, og det er nok også derfor, vi ynder at pynte med forårets farver og pasteller.

Inspiration: Citronmandelkage til påsken

5 supernemme idéer til påskens pynt

  • Klip smukke grene med spæde knopper, og stil dem i en smuk vase. Lad dem stå, som de er, eller pynt med små pap-æg i pasteller.
  • Lav en lille opstilling af små vaser med erantis, krokus og vintergækker.
  • Sæt poderne til at klippe gækkebreve i pastelfarvet papir, eller kast dig selv over saksen. Hæng dem på væggen.
  • Klassikeren: Pust æg, og mal dem med pastelfarver, f.eks. farvelade, så de bare får et slags pastelskær.
  • Hvis du har en kageopsats, så dæk den med slik-æg i pasteller i forskellige størrelser, det ser festligt ud - men er også farligt fristende!

Se med i galleriet, og bliv inspireret til at pynte op til påske med pasteller: