Hjemmelavet julepynt
Højtider & mærkedage

Hjemmelavet julepynt: Lav en smuk pompon-engel

af 28.10.2015
Christine Agertoft / Lene Nissen
Hjemmelavet julepynt er bare meget finere end den færdigkøbte. Derfor har vi fundet den ultimative DIY-bog med masser af hjemmelavet julepynt, som du kan gøre efter. Prøv fx den smukke pompon-engel...

Det er ingen hjemmelighed, at vi her på ISABELLAS elsker små hyggelige juleprojekter. Juletiden kan nemt blive hektisk og stresset, og så er det dejligt at tage en lille pause fra det hele, sætte sig ned og hygge med at lave hjemmelavet julepynt. Det samler familien og tankerne, og så minder det alle om, hvad julen i virkeligheden handler om; nemlig fællesskab og familietid.

Mere hjemmelavet julepynt: Kræmmerhuse med roser

Ny bog om hjemmelavet julepynt

Derfor har vi forelsket os i en ny bog fyldt gode idéer til julen og hjemmelavet julepynt. Bogen hedder "Den store gør det selv-bog om jul", er skrevet af forfatter, stylist og designer Lene Nissen og indeholder et væld af opskrifter på fine små projekter til jul. Den fine opskrift på pompon-englen herunder har vi fået lov til at låne fra bogen. Du kan købe Lenas bog med hjemmelavet julepynt her!

Lav en Pompon-engel

Den skønne pompon-engel kan enten sidde på en gren eller hænge mellem træets grene. De er søde at lave sammen med familiens mindste, der snildt kan sidde og lave de fine pomponer. Derefter kræves måske lidt hjælp med den varme limpistol. Et sjovt og børnevenligt projekt, der helt sikkert vil tiltale de små.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på hjemmelavet pompon-engel

Det skal du bruge til din hjemmelavede engel:
 • Gammeldags tøjklemmer
 • En hjemmelavet pompon af en rest "fluffy" garn
 • Lidt hobbymaling i en lys farve
 • Sølvtusch
 • 0,2 mm sort tusch (til at tegne øjne med)
 • Sort og lyserød poscatusch
 • Et lille stykke filt til vinger
 • ca. 20 cm tynd guld- el. sølvsnor til ophæng
Værktøj:
 • Limpistol
 • En lille flad pensel

Sådan laver du en juleengel:

 1. Lav først en pompon med en diameter på mellem 5 og 8 cm i en lys farve af noget "fluffy" garn. (Se, hvordan du gør, i videoen nederst i artiklen)
 2. Tegn ansigter og hår på knoppen af klemmerne. Tegn øjne og mund med den tynde tusch og læber med den lyserøde poscatusch. Det letteste er at tegne munden som et lille hjerte med en streg igennem.
 3. Nu skal du male englens balletsko og top. Det gør du med hobbymaling og en lille flad pensel. Jeg har valgt at give pigerne v-hals, det samme gør du ved skoene som også blot er et v omkring klemmens spidser.
 4. Lad malingen tørre. Når den er tør, tegner du sølvfarvede snører på balletskoene.
 5. Find midten af din pompon og træk den ned over klemmen, så den sidder fint som et skørt.
 6. Nu skal du klippe de små vinger i hvid filt.
 7. Klip et stykke sølv- eller guldsnor på ca. 20 cm til ophæng.
 8. Det lægger du mellem klemmen og vingerne og limer det sammen.
 9. Så har du hjemmelavet julepynt i form af den smukkeste engel, der kan flyve mellem træets grene, eller hvor du ønsker, den skal pynte i stuen.