Højtider & mærkedage

Lav den smukkeste buket til julebordet

af Redaktionen / All Over 1.11.2021
Der er mange måder at få julestemning ind i hjemmet, og en af vores yndlingsmåder er med en yndig julebuket på bordet. Få inspiration til årets julebuket her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dekorér julebordet med en smuk julebuket

Derkorér dit julebord med sæsonens smukkeste blomster - det gør julebordet endnu smukkere at se på. Vi har fundet seks smukke borddekorationer til årets julebord. Se, hvordan du kan lave den smukkeste juledekoration her.

Saml en buket med julens traditionelle farver eller lav en smuk og rustik buket, der oser af vinterens skønhed.

Tip!
Lav buketten dagen før, så den er klar til, du skal dække julebordet. Se, hvordan du laver den smukkeste julebuket i galleriet nedenfor.

Buketten på julebordet troner stemningsfuldt i en smuk gammel sølvopsats. Buketten består af limegrønne og lilla nelliker, små røde krysantemum med limefarvet ”øje”, perikongrene, silkefyr og enkelte grønne blade.
Det skal du bruge:1 sølvvase3 nobilisgrangrene3 tujagrene5 roser3 nelliker5 stilke stjerneskærm5 mandstro3 lærkegrene med lav og kogler3 sitkakoglerSådan gør du: Hæld vand i vasen, og fjern nåle og grene fra de nederste 15 cm af nobilisgranen og tujaen. Fordel dem i vasen. Fjern alle de grønne blade på blomsterne. Klip dem, så de er lidt lavere end det grønne, når de kommer i vasen. Fordel alle blomsterne, og sørg for, at nogle kommer lidt højere op end andre. På den måde bliver buketten luftig og livlig. Klip lærkegrenene, så de er længere end alt det andet materiale, og stik dem tilfældigt ned sammen med de 3 sitkakogler. Husk at skifte vand i buketten hver dag.
Det skal du bruge: TulipanerRanunklerFranske anemoner Pilegrene med gæslinger, eukalyptusgreneSnorVase eller krukkeSådan gør du:Fjern alle blade på den nederste del af stænglerne. Læg blomster og grene i små bundter på bordet efter art, så du let kan se, hvilke blomster du har at arbejde med. Begynd med at tage 3 blomster i hånden, som skal udgøre midten af buketten. Læg herefter 1 blomst eller gren i buketten ad gangen. Grenene kan du med fordel lade stikke lidt op, så de kommer højere op end blomsterne. Det er vigtigt, at buketten bliver drejet jævnligt, så den bliver flot fra alle sider. Bind til sidst en snor om stænglerne, og skær et skråt snit i dem, inden du sætter buketten i en vase eller krukke med vand.
Det skal du bruge:RoserHyacinterEukalyptusgreneSnorVase eller krukkeSådan gør du:Begynd med at fjerne blade fra den nederste del af stilkene, der skal stå i vand. Læg blomsterne i bunker, så hyacinter, roser og eukalyptusgrene ligger hver for sig – det giver et godt overblik. Tag tre blomster i hånden, som danner midten af buketten. Fortsæt med at lægge en blomst eller gren i buketten ad gangen, og drej samtidig buketten, så den bliver flot og ensartet hele vejen rundt. Bind til sidst en snor om stænglerne, og skær et skråt snit i dem, inden du sætter buketten i en vase eller krukke med vand.
Du kan også finde et fad og små vaser frem. Bagest fra venstre mod højre ses en rustfarvet sankthansurt, en dyblilla dahlia og en blodrød hortensia. Forrest ses en rosa og cremefarvet dahlia, en blålilla kæmpeverbena, en terrakottafarvet dahlia og en limefarvet hortensia.
Du kan også dække op med små mosdekorationer som på billedet her.