Påske-DIY: 8 kreative ideer til påskepynt

Påsken plejer at være det tidspunkt, hvor vi for alvor kan mærke forårets komme, og derfor er det oplagt at hylde højtiden – og alle de begyndelser, den fører med sig – i indretningen med masser af pynt i påskens symbolik og farver.

DIY-påskepynt: Lav din helt egen udsmykning

Du kan selvfølgelig købe din påskepynt, men der er nu noget hyggeligt over selv at være kreativ og lave sin egen hjemmelavede af slagsen. Og det behøver bestemt ikke at kræve, at du har evner som Jørgen Clevin for at kunne nå i mål – et par forårsgrene, æg og lidt fantasi kan sagtens gøre det.

8 ideer til hjemmelavet påskepynt:


 1. Lav en dekorativ påske-krans

Her danner en halmkrans beklædt med mos base for en stemningsfuld påskeudgave af den klassiske dørudsmykning - men kransen kan også sagtens bruges til at pynte påskebordet.

Sådan laver du kransen: Genbrug halmkransen fra juleudgaven, og find mos og smågrene i skoven, som du fæstner med ståltråd på kransen. Lim til sidst udpustede vagtelæg fra din lokale hobbyforretning på kransen med en limpistol - lad nogle af æggene være ”klækkede” for at skabe en dekorativ variation.

LÆS OGSÅ: Bud på lækre påskedesserter 

 1. Klip et smukt gækkebrev

Gækkebrevet er en ægte påskeklassiker. Du kan både glæde en, du holder af med en hjemmelavet udgave (og måske vinde et påskeæg!), men de fine gækkebreve kan også sagtens fungere som pynt. Sæt dem fx i glas og ramme, eller brug dem på påskebordet til at skabe stemning.

Se her, hvordan du klipper et smukt gækkebrev og få inspiration til hyggelige gækkevers

 1. Lav en forårs-sammenplantning

Du behøver faktisk ikke andet end smukke blomster for at skabe påskestemning i hjemmet. Køb dine yndlingsforårsblomster som fx vintergækker, perlehyacinter og tulipaner - eller nup dem fra haven, hvis de allerede er vokset frem - og plant dem i en fin kurv.

LÆS OGSÅ: DIY: 5 fine dekorationer til påske

 1. Påske-stilleben med hjemmelavet lanterne

Lav en dekorativ opstilling af naturlige materialer som gæslingegrene, æg og vintergækker, og skab ekstra stemning med en hjemmelavet lanterne af hønsenet - som sagtens kan leve videre efter højtiden.

Sådan laver du lanternen:

 • Sav en firkantet bund i træ
 • Fold to renseribøjler ud, og klip dem over på midten
 • Klip et stykke hønsenet i den længde, du gerne vil have lanternen, og form en lampeskærm ved at presse den ind foroven og forneden.
 • Lav nu fem ringe af elefanttråd - 3 mindre og 1 større
 • Brug den første mindre ring i toppen, hvor du bukker hønsenettets skarpe kanter omkring den
 • De tre andre bruger du til at stabilisere lanternen i top og bund - og midt på
 • Klip toppen af den ene bøjle, og bind de to bøjler sammen med elefanttråd.
 • Placér et lys på træpladen - gerne i en glasstage - og dæk det med lanternen.

 1. Farv dine egne æg

Æg er en af påskens helt store symboler, og den dekorative forårsbebuder er perfekt til at skabe hurtig stemning i hjemmet. Fyld fx en kurv eller et fad, eller træk dem på tråd, og hæng dem på en forårsgren fra haven. De er også perfekte på påskebordet.

Du kan enten købe udpustede æg - eller du kan puste og farve dem selv. Her får du en guide til, hvordan du kan farve dine æg naturligt med frugt og grøntsager!

 1. Søde forårsfugle

Disse søde papirsfugle er lavet af gamle bogsider, som er foldet i forskellige former og limet sammen. Til sidst er fuglens form understøttet af en ydre papirstrimmel, der er limet på alle de mindre figurer. Sæt en snor i, og pynt en gren fra haven med dit hjemmelavede pynt.

 1. Indendørs fuglerede

Selvom man skal holde sig fra at forstyrre fuglenes barselslogi i haven eller skoven, så kan du sagtens lave din egen lille påskerede, som kan agere pynt i hjemmet.

Sådan laver du reden: Tag et stort stykke kraftigt ståltråd, og kram det sammen, så du former en "rede". Gå på jagt efter et par birkegrene i haven, som du kan vikle ind i tråden og på den måde fastgøre i udkanten af reden. Pynt den med chokoladeæg eller de hjemmefarvede af slagsen ovenover, og brug reden som pynt på bordet eller i vindueskarmen. Skal du dække et langt påskebord, kan du eventuelt lave flere reder i forskellige størrelser.

 1. Farverig forårsstemning

En nem både at pynte op på, at ved at gå på jagt efter glas og vaser i forskellige størrelser. Stil dem tæt sammen, og stik blomster i forskellige farver ned i. Gå eventuelt efter påskens typiske blomster som påskeliljer, vibeæg, hyacinter og tulipaner, hvis du vil understrege højtiden - eller gå blot efter de farver, der passer bedst ind i dit hjem.

LÆS OGSÅ: Find masser af inspiration til lækre retter til påskefrokosten her