Kager
Kager
Opskrift: Citronmandelkage
Foråret kalder på friskhed og syrlighed, og det fås ikke bedre end med citroner. Prøv en citronmandelkage, der passer perfekt til påskebordet eller som den sød-syrlige prik over i'et til kaffetåren.
af Inge Skovdal
11.03.2015
Citronen er en vigtig smagsgiver i vores mad. Oprindeligt stammer citronen fra Indien og blev dyrket i hele Lille Asien og Kina. Nu om dage får vi primært citroner fra middelhavet ligesom vore mandler. Og det er netop de to vigtigste ingredienser i denne kage, hvor kombinationen af sødt og surt gør underværker.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Citronmandelkage
10 personer
- 250 g smør
- 4 æg
- 250 g sukker
- 200 g hvedemel
- 200 g mandler, fint blendet
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- Saft og revet skal af 1-2 usprøjtede citroner
- Smør til formen
Glasur og pynt:
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
Flormelis
Spiselige blomster – vi har brugt tallerkensmækker
Prøv også: Klassiske medaljer
Sådan laver du citronmandelkage
- Smelt smørret. Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt det smeltede smør sammen med mel, blendede mandler, bagepulver, mælk, citronsaft og citronskal.
- Smør en rund randform på ca. 23 cm i diameter med smør, og fordel dejen heri. Bag kagen i ovnen ved 170° i ca. 1 time.
- Vend den let afkølede kage forsigtigt ud på en rist. Rør en citronglasur sammen, og pynt kagen med citronglasur, revet citronskal og spiselige blomster.