Se årets smukke juleborde på Dronninglund Slot

Dronninglund Slot i Nordjylland har i år haft helt særlige julegæster på besøg. Det er nemlig skuespillerinderne Ellen Hillingsø og Bodil Jørgensen samt kjoledesigner Jesper Høvring, som har dækket de smukke juleborde, der kan opleves som en del af slottets juleudstilling.

Slotsejer, Henriette Høgsbro, har givet de tre gæster frie tøjler til opgaven, og det er der kommet 3 vidt forskellige opdækninger ud af, der alle passer yndigt ind i det flere hundrede år gamle slots klassiske rammer og hyggelige atmosfære på hver sin måde. Se de mange fine billeder fra juleudstillingen i galleriet nederst i artiklen.

Vild med klassisk jul? Se her, hvordan du selv laver de fine juleengle, der pynter rundt omkring på slottet

 

Fra winter wonderland til sønderjysk kagebord

Temaet bag årets juleudstilling på Dronninglund Slot er "traditioner med et tvist", og Ellen, Bodil og Jesper har dækket hvert deres bord ud fra egne personlige juleminder og juletraditioner. Bodil Jørgensen har sat an til sønderjysk kaffebord, mens Jesper Høvring er inspireret af et glitrende snelandskab, og Ellen Hillingsø har dækket et bord i sølv og hvidt med inspiration fra H.C. Andersens eventyr "Snedronningen".

- "Jeg er inspireret af årstiden - en december morgen hvor der er frostklart og crisp. Og så skal man hellere sidde for tæt end for langt fra hinanden! Jeg kan ikke lide runde borde, for man kan ikke snakke sammen. Jeg kan godt lide, at man kan opdage ting løbende på bordet - på den måde "more is more". Der er ikke meget plads til mad, det er sekundært", fortæller Jesper Høvring om sit julebord.

Mere inspiration til julen:Lav den smukkeste buket til julebordet 

Se de 3 smukke juleborde i galleriet:

Juleudstillingen på Dronninglund Slot er åben alle søndage i november samt 1., 2., og 3., søndag i advent. Læs mere her.