Dronninglund slot - juleudstilling 2018
Højtider & mærkedage

Se årets smukke juleborde på Dronninglund Slot

af redaktionen 22.10.2021
Foto: Karoline Vittrup Koed Thomsen & Anne Torp Nielsen.
Skuespillerinderne Ellen Hillingsø og Bodil Jørgensen og kjoledesigner Jesper Høvring har stået for årets fortryllende opdækninger på Dronninglund Slot. Bliv inspireret af de 4 smukke juleborde her!

Dronninglund Slot i Nordjylland har i år haft helt særlige julegæster på besøg. Det er nemlig skuespillerinderne Ellen Hillingsø og Bodil Jørgensen samt kjoledesigner Jesper Høvring, som har dækket de smukke juleborde, der kan opleves som en del af slottets juleudstilling.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Slotsejer, Henriette Høgsbro, har givet de tre gæster frie tøjler til opgaven, og det er der kommet 3 vidt forskellige opdækninger ud af, der alle passer yndigt ind i det flere hundrede år gamle slots klassiske rammer og hyggelige atmosfære på hver sin måde. Se de mange fine billeder fra juleudstillingen i galleriet nederst i artiklen.

Fra winter wonderland til sønderjysk kagebord

Temaet bag årets juleudstilling på Dronninglund Slot er "traditioner med et tvist", og Ellen, Bodil og Jesper har dækket hvert deres bord ud fra egne personlige juleminder og juletraditioner. Bodil Jørgensen har sat an til sønderjysk kaffebord, mens Jesper Høvring er inspireret af et glitrende snelandskab, og Ellen Hillingsø har dækket et bord i sølv og hvidt med inspiration fra H.C. Andersens eventyr "Snedronningen".

- "Jeg er inspireret af årstiden - en december morgen hvor der er frostklart og crisp. Og så skal man hellere sidde for tæt end for langt fra hinanden! Jeg kan ikke lide runde borde, for man kan ikke snakke sammen. Jeg kan godt lide, at man kan opdage ting løbende på bordet - på den måde "more is more". Der er ikke meget plads til mad, det er sekundært", fortæller Jesper Høvring om sit julebord.

Se de 3 smukke juleborde i galleriet:

Juleudstillingen på Dronninglund Slot er åben alle søndage i november samt 1., 2., og 3., søndag i advent. Læs mere her.