Højtider & mærkedage

9 smukke juletableauer — tips til dit julebord

Af Annette Riis-Carstensen 9.11.2021
Foto: Stine Christensen/skovdalnordic.com.
Tag naturens grønne farver ind i boligen, og skab små tableauer med et mix af julepynt, gran, grene, kogler og blomster. Vi viser dig 9 forskellige juletableauer til højtiden og julebordet.

Juletableauer er uden tvivl én af de fornemste måder at pynte op til jul på. De små fine anretninger udstråler både jul, hygge og kreativitet.

Brug de ting, du har, når du laver et juletableau. Trænger du til fornyelse, kan du selvfølgelig købe et par enkelte nye ting, men langt hen ad vejen er der ingen grænser for, hvad du kan bruge i dit juletableau – det er kun et spørgsmål om kreativitet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

3 TIPS TIL DIT JULETABLEAU:

  1. Lav forskellige højder. Noget af det vigtigste, når du laver et juletableau, er at have elementer i forskellige højder. Det optimale antal højder er syv, og her tæller bunden altså med. Dvs. du skal have elementer i seks forskellige højder til at stå ovenpå din bund, som fx kunne være et bord eller en kommode.
  2. Tænk på det gyldne snit. Det er vigtigt at lave en homogen opstilling, og her må du meget gerne tænke i det gyldne snit. Dette får tableauet til at se afbalanceret ud og sikrer, at der ikke er overvægt i den ene side.
  3. Hav styr på tableauets elementer. Når du vil lave et julet tableau, er det godt at have tre forskellige elementer: Et guld/sølv/kobber element, noget gammelt og noget natur. Gran og kogler er selvfølgelig oplagte her i julen. Prøv desuden at tilføje noget duftende – kanel er en sikker vinder.

Her har vi samlet 9 forskellige juletableauer, så du kan finde inspiration til at lave dit eget. God fornøjelse!

9 fine idéer til små juleborde og -tableauer!

Lad julefreden sænke sig i stuen ved at skabe hyggestemning med lanterner, gran og grene i vaser, julepynt samt skåle med konfekt og knas. Her har vi hygget os med at flette en masse små papirstjerner, der også pynter så fint.
Skovbund på sidebordet
Med varme, brune og bordeaux nuancer og en generøs brug af levende lyser den franske countrystil indbegrebet af hygge.
Foto: Skovdalnordic.com
Ingen jul uden kranse og dekorationer. Indret et hjørne af stuen til kreaprojekter, og læg gran, kogler, ler, kugler og andre materialer i en rustik kurv, der både pynter og holder sammen på sagerne. Den flotte lysegrønne krans rundt om lyset indeholder bl.a. olivenblade, hortensiaer, lærkeskud, frøkapsler og juleroser. Der er vand i det store rå metalfad, så julekransen kan holde sig frisk hele december.
I det keramiske hjørne
Den helt lyse nordiske stil, kan sagtens gøres varm og hyggelig. Mix de hvide og lysegrå nuancer med enkelte elementer af træ og grøn, og brug gerne naturens egen pynt som gran, mistelten, valnødder og grene med lav. Glem endelig ikke stearinlys eller lyskæder med varmt lys, så stemningen i stuen ikke bliver for klinisk. Det er trods alt jul!
Foto: Skovdalnordic.com
Lys og kugler i skøn forening
Fyld et stort glas med julekugler og papirpynt i lyse farver, og stil det på et fad sammen med et patentglas med julelysene til juleaften samt en vase med lærkekogler.Så har du et fint tableau til sidebordet!
Foto: Skovdalnordic.com
Skab en hyggelig og afslappet julestemning i din entré, så gæsterne med det samme føler sig hjemme. Lav et juletableau på kommoden eller konsolbordet, og hæng en lanterne på væggen og lidt pynt på knagerne samt masser af gran.
Kanelstænger er flotte at dekorere med, og så udsender de en herlig juleduft. Vi har derfor integreret dem i dette spiselige tableau med valnødder og juleknas. I glasklokken har vi lagt tre glaskugler, og i baggrunden hænger en fin tørret krans af frøkapsler.
En etagere er perfekt at servere småkager og konfekt på, men kan også bruges til at udstille udvalgt julepynt sammen med lidt gran og kogler.
Grønt gør godt
Lav et grønt hjørne i stuen eller på kommoden i entréen. Saml din grønne, blå og hvide julepynt i en rustik træskål, og stil den samen med en vase med gran og evt. et par grønne fyrfadsstager samt lidt pynt fra naturen og en gammel bog.Kombinationen af noget højt og lavt, stort og småt giver tableauet et harmonisk udseende.
Foto: Skovdalnordic.com

Tip: Noget af det fineste, er misteltenen, og det sjove er, at du faktisk kan dyrke dine egne mistelten i haven. På den måde kan du bruge mistelten grene i pynt, opdækning og som detalje på dine fantastiske tableuer helt uden at du skal ud og investere i et helt bundt misteleten hver eneste gang. Læs her, hvordan du dyrker din egen mistelten i haven.