Upcyclet lampe med maling og stof
DIY

Nem DIY-guide: Sådan upcycler du en gammel bordlampe

af Pernille Albers. Foto: Martin Panduro / Stöj 20.03.2022
Se dit hjem i et nyt lys, som også er hjemmelavet, og lav din egen lampe. Det er både nemt, sjovt og bæredygtigt, hvor du kan få brugt eventuelle stof- og malerrester. Sæt fantasien og kreativiteten løs, og god arbejdslys(t)!

Trænger boligen til fornyelse, kan det være fristende at købe nyt, men det er både sjovere og billigere at tage et kig på, om nogle af de gamle sager, du har stående kan upcycles. Upcycling indebærer blot at de gamle møbler, værker og nips får en make-over. Det kræver ofte mindre end man skulle tro, og så er det et sjovt lille DIY-projekt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

På kort tid kan du forvandle en gammel bordlampe med en ny mønstret skærm. Giv lampen et personligt touch, der passer til din stil lige nu ved at vælge flot stof, der passer til lampen og resten af indretningen. Det kræver få materialer at upcycle en gammel lampe med en ny skærm, og vi har en nem guide til dig lige her.

DIY-guide: Upcycl en lampeskærm

Giv nyt liv til en bordlampe, du har i forvejen, eller find en i genbrugsbutikker, hvor du ofte kan gøre et fint kup. Skab et tone i tone-look, eller giv lampen kontrast med en komplimenterende farve.

Det skal du bruge til at upcycle en gammel lampe med en ny blomsterskærm:

  • Lampeskærmskit fra f.eks. Stof & Stil

  • ½ meter blomstret stof

  • Saks

  • Lampefod

Sådan upcycler du en gammel lampe med ny blomsterskærm:

  1. Kittet består af folie og metalringe.

  2. Klip stoffet efter skabelonen, og klæb det fast på folien.

  3. Derefter ruller du folie med stof omkring metalringene til lampeskærmen. Fremgangsmåden er desuden vedlagt kittet.

  4. Du kan også købe folie uden metalringe, hvis du ønsker en anden form på lampeskærmen.

TIP: I stedet for at stofbeklæde en skærm kan du male en hvid skærm, f.eks. fra Ikea. Mal tern, sjove former eller små blomster.