DIY & kreative ideer

Sådan indretter du dig grønt på altan og terrasse

af Rikke Larsen 6.05.2019
Foto: Tia Borgsmidt.
Tænker du i praktiske løsninger på altanen eller terrassen, kan du få plads til meget mere af alt det grønne. Vi viser dig, hvordan du udnytter vægpladsen, laver praktiske planteophæng og bruger gamle kurve og kasser som krukker til planter.

Vi viser dig, hvordan du kan få endnu flere blomster og planter på altanen eller terrassen. For der er altid plads til lige lidt flere blomster, som vi ser det. Du kan både lave små DIY-projekter som en grøn plantevæg, eller blot gå på loppemarked og arrangere planterne på ny med loppefund, der f.eks. kan få blomsterne op i højden. Se med i galleriet nederst i artiklen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

5 grønne idéer til altan og terrasse:

  1. Kasser kan det hele: Gamle trækasser er dekorative og kan stables til en lille reol, hvis du stiller dem på højkant, eller de kan blot bruges til opbevaring af planter, snor eller grej. Du finder gamle trækasser på dba.dk. Du kan også købe nye og gamle kasser hos Chic Antique, på byggemarkeder og i webbutikker. Tjek også Pama Wood på Facebook, hvor du kan få fine indretningsidéer med gamle trækasser.
  2. Udnyt væggen: Med et armeringsnet på væggen kan du hurtigt skabe en grøn plantevæg. De fås rustne, men det vil vi ikke anbefale, da rusten render ned ad dine vægge, når det regner. Vælg i stedet galvaniseret stål, der koster omkring 200 kr. for 1 x 1 m hos Jem & fix. Det holder og ruster ikke.
  3. Tænk i niveauer: Vil du skabe oasestemning på altanen, er det vigtigt at vælge planter i forskellige størrelser og stille dem i forskellige niveauer, så der ikke kun står planter side om side i en altankasse. Vælg et bord eller en skammel, og stil den først plante her. Stil så en lidt større plante ved siden af, som skyder godt i vejret, og endnu en højere oppe på et bord eller hængende på et armeringsnet. Så har du hurtigt skabt et stilleben, som giver øjet ro, men som har noget eventyrligt og oaseagtigt over sig.
  4. Op og hænge: Holdere af jern eller zink til potter er smarte, fordi de både kan hænge på altanens gelænder som en altankasse og på et armeringsnet på væggen. De er desuden lette at flytte rundt på og tage ned, hvis du skal skifte blomsterne ud. Du kan fx købe jernholdere hos Ib Laursen.
  5. Hjemmelavet hængevase: Gå på skattejagt på dit lokale loppemarked, og find gamle glas, vaser eller små loftslamper, du kan bruge som hængevaser på altanen. Bind hæklet jutesnor eller rå læderbånd om dem, og lav et ophæng. Kom vand og blomster i vaserne, og hæng dem op blandt dine planter. Du kan også komme lecakugler og jord i og bruge vasen som urtepotteskjuler til planter.

Inspiration: 12 hyggekroge udenfor

Få meget mere inspiration til blomstrende idéer og DIY-projekter til altan og terrasse her: