Haveindretning

12 hyggekroge til din have

af Line Sølvhøj Johansson 30.06.2014
Foto: Mette Wotkjær
Skab din egen oase midt i haven, hvor bed, farverige blomster og antikke møbler forenes i en særlig hyggekrog. Find inspiration til hyggekroge til haven her!

Din have kan afspejle en vifte af farverige blomster, et udbud af krydderurter, der kan friske hvert et sommermåltid op, og skønne buske og træer, der på skift giver haven liv og charme. Men hvad skal der til for at få det ekstra i haven, du går og dagdrømmer om?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mere grøn inspiration: 5 grønne tips til altanen

En hyggekrog i haven

En smuk have kræver vedligeholdelse og kærlighed, men en særlig solskinsplet i haven kan forvandles til en hyggekrog uden lige. Udvælg et hjørne, en krog eller et solbeskinnet område, hvor du har mulighed for at dyrke din kærlighed til udelivet.

Hvad er hyggekrogens formål?

Skal du fordybe dig med en god bog eller invitere familien på hjemmebag? Skal det være et hemmeligt sted i haven, der er skærmet af og som giver rum for afslapning, eller skal du have udsyn til og overblik over resten af haven?

Skal det afspejle udeliv eller indeliv?

Skal du berige dig selv med en perlerække af blomster, planter og krydderurter, som kun er en håndsrækning fra dig, når du befinder dig i din hyggekrog, eller skal haven forenes med bløde materialer, vaser med ny plukkede blomster, lanterner, småborde og andet interiør, der gør haven til et forlænget rum til boligen?

Har du forspirede planter? Se her, hvordan du prikler dem i potter!