Inspiration til altanen
Terrasse og altan

Inspiration: 10 fantastiske altaner

Af 0 30.04.2019
30.04.2019 - Tekst: Redaktionen og Rikke Larsen. Foto: Kira Brandt.
Drømmer du om en altan med plads til bløde hyggekroge og afslapning eller måske en grøn oase med en overflod af planter? Se med her, hvor vi har samlet 10 fine altaner i alverdens størrelser og stilarter til inspiration.

Mange altaner har kun få kvadratmeter at gøre godt med, og det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal indrette sit uderum, så der hverken mangler noget eller bliver overfyldt.

Vi har samlet 10 fine altaner, der alle er indrettet som hyggelige grønne oaser på hver deres måde. Se med nederst i artiklen, og find ud af, hvilken stil der passer til netop din stil og dine behov.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Sådan får du det bedste ud af din altan

3 hurtige tips til en hyggelig altan

#1: Tænk på vejret
Det er ikke lige meget, om dine planter står i sol, skygge eller blæst. Blæst trives de færreste planter i, og jo mindre sol, jo færre blomster vil der komme. Tænk også på sikkerheden, når du placerer dine planter højt oppe på en altan. Det er vigtigt, at potter og altankasser er gjort ordentligt fast, så de i rusk og storm ikke falder ned i hovedet på forbipasserende.

#2: Mix potterne
Find forskellige krukker, potter og kurve, du kan plante i. Det gør din altan spændende at se på. Du kan nemt finde gamle, billige fund på loppemarkeder og dba.dk. Sørg dog for, at farverne matcher nogenlunde, så udtrykket ikke bliver for spraglet, medmindre du foretrækekr ægte bohemelook.

Indretning af terrassen? Se med her!

#3: Husk at slappe af
Selvom pladsen på en altan ofte er sparsom, er det guld værd at lave en lille siddeplads med bløde puder, hvor man kan tage et hvil. Omgiver du pladsen med grønne planter, er det næsten som at være ude i naturen.

Mere inspiration til dit uderum: 12 hyggekroge til din have

Få inspiration til indretning af din altan i galleriet: