Hoster og hakker din plæneklipper? Prøv disse 3 tips

Hvis plæneklipperen hoster og pruster, så det næsten er umuligt at slå græsset, er det fristende at købe en ny. Men vent med at springe på det første og bedste tilbud på plæneklippere. 

Der kan nemlig være flere grunde til, at din græsslåmaskine har det hårdt - og mange af dem kan du fikse selv.

For langt græs

En forklaring kan være, at græsset er blevet lidt for langt. Selv den bedste græsslåmaskine kan brokke sig, hvis den bliver bedt om at gabe over mere græs, end den kan tygge.

For meget motorolie

Hvis din plæneklipper oser, er du måske kommet til at hælde for meget motorolie på. Det kan også være, du er kommet til at vende maskinen på en måde, så benzin eller olie er løbet over i karburatoren og/eller luftfiltret.

Giv din plæneklipper en chance, og se om du kan helbrede den med de 3 tips nedenfor.

3 tips til din plæneklipper:

  1. Maskiner kræver vedligeholdelse. Husk derfor at holde luftfiltret rent, hælde frisk benzin på, tjekke olieniveauet og sørge for, at det ligger inden for producentens anbefaling.

  2. Tjek også kniven, og sørg for, at den altid er skarp.

  3. Til foråret, når lyset kommer, og jordtemperaturen er over de 5°, så græsset begynder at gro, skal du slå græsset med en klippehøjde på 6 cm. Så har både græsset og maskinen en chance i det tidlige forår. Sådan gør du, indtil der er kommet godt gang i græsset, og du skal først herefter sætte klippehøjden længere ned.