Nærbillede af en Høstanemone, Anemone ‘Frilly Knickers’
Blomster & Planter

3 planter, du skal holde øje med denne sæson

Af Nanna Teckemeier Foto Plantipp, Unsplash 1.02.2023
Hvad rør sig på plantefronten? Vi har fundet 3 (flotte!) planter, som du helt sikkert støder på i den kommende sæson.

For de indendørs planter gælder det stadig, at bladplanter som Monstera, paletblad og Alocasia er populære, og der bliver stadig lanceret nye sorter med forskellige bladformer og farver. Der dukker også "nyheder" op, som egentlig er gamle planter, der har været populære stueplanter tidligere, men er gået i glemmebogen. Dem har vi fået smag for igen, så de bliver genopdaget og opformeret hos gartnerierne nu. Mange af dem er nøjsomme i forhold til lys, da vi tidligere har boet mindre lyst end nu. Det betyder, at de også kan bruges længere inde i hjemmet end vindueskarmen.

Monolena primuliflora ‘Midnight Glory’

Monolena primuliflora ‘Midnight Glory’

Det er tekstur og farver i bladene, som er det helt store blikfang i denne plante, der først for nylig har gjort sin entré på stueplantescenen. Oversiden på bladene er blanke og mørkegrønne, mens undersider og stængler er mat mørkerøde, og den vil stå rigtig godt som kontrast til en samling grønne planter i vindueskarmen. Monolena vil gerne placeres lyst, men ikke i direkte sol i sommerhalvåret. Den skal holdes fugtig og må ikke tørre helt ud, så den er god til dig, der kan lide at gå og småvande ofte.

Høstanemone, Anemone ‘Frilly Knickers’

Høstanemone, Anemone ‘Frilly Knickers’

Skøn, halvfyldt høstanemone med kronblade, der changerer imellem hvid og pastelrosa. Vælg gerne en dyb krukke for at gøre god plads til rødderne og en næringsrig pottemuld. Den blomstrer fra sensommeren til langt ind i efteråret og vil stå godt sammen med en krukke med f.eks. en mørk Heuchera eller anden rødbladet plante. Hvis den med tiden vokser ud af krukken, kan du plante den ud i et område i haven med let skygge.

Figen, Ficus carica ‘Little miss Figgy’

Figen, Ficus carica ‘Little miss Figgy’

Så er der godt nyt til figenelskere med begrænset plads: Denne nye sort af dværgfigen bliver kun 90 cm høj og trives fint i en krukke. Sæt den på en plads i fuld sol og i læ for blæsten, og nyd de små, rødbrune frugter, der, hvis du er heldig, kan høstes to gange i løbet af sæsonen: I forsommeren og efteråret. Little miss Figgy er frosthårdfør ned til minus 15 grader, så den vil kunne klare sig i en gennemsnitlig dansk vinter, hvis du stiller den ind langs f.eks. en mur. I perioder med hård frost kan du pakke noget isolerende materiale omkring potten og planten, så skulle den klare sig.

I videoen herunder kan se se, hvordan du dyrker grønne planter i vand:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.