Delphinium cultorum, Ridderspore, er en overdådig sommerblomst.
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Ridderspore

Tekst og 3.01.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Delphinium cultorum, Ridderspore, er en overdådig og skøn sommerblomst, som blomstrer ivrigt fra sidst i juni til september og er utrolig nem at dyrke. Læs mere om den smukke plante her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Delphinium cultorum, Ridderspore, er en sommerblomst, der får smukke krøllede kronblade. Planten fås i forskellige farver og nuancer, så du kan finde netop den, der passer ind i dit blomsterbed. Der findes meget høje sorter, som passer rigtig godt bagerst i dine bede.

Plantefakta: Delphinium cultorum, Ridderspore

  • Højde: 80-200 cm
  • Blomsterfarve: Forskellige blålige nuancer, hvid og rød.
  • Blomstring: Juni til september
  • Placering: Sol
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 80 cm
  • Giftig: Ja, dele af planten
Delphinium cultorum blomstrer hovedsageligt i juli måned, men du kan få den til at blomstre ivrigt igen i slutningen af sommeren, hvis du sørger for at klippe afblomstrede og visne stilke af nede ved jorden, lige så snart du opdager dem. På den måde får du mere glæde af planten, og den kan give dig mere lyst til at opholde dig i haven hele sommeren. Du kan være heldig at få fat i de høje sorter, som kan blive op til 2 meter. Her kan det være nødvendigt at binde planten op, så stilkene og blomsterne ikke knækker og vælter rundt i dine bede. Du skal i den forbindelse også overveje, hvor i bedet du placerer planten. Den passer grundet sin til tider store højde bedst bagerst i bedene, hvor den kan danne en flot baggrund for resten af dit blomsterbed og din have.
Ældre planter kan sagtens deles og flyttes til andre steder i haven, men du skal passe på med ikke at ødelægge rødderne, da de er en smule sarte. Planten kan desuden nemt angribes af meldug, så husk at holde øje, så den ikke smitter de andre planter i bedet. Tag stiklinger af planterne i starten af foråret, og plant dem ud i der eller i slutningen af efteråret. Når du planter dem, skal du være opmærksom på, at Delphinium cultorum fylder meget i bedene i juni og juli, mens den i de øvrige måneder stort set ikke ses. Derfor skal du sørge for at gøre godt med plads til den, men samtidig planlægge bedet sådan, at der er andre planter, der kan tage over, når Riddersporen visner. Planten er desuden god til afskæring og pynter fint i enhver buket med sine sarte, letkrøllede kronblade. Bland den enten med skønne blomster i andre farver, eller lav en smuk buket af ene Delphinium cultorum. Læs også: Cleome hassleriana, Edderkoppeplante