Cleome hassleriana, Edderkoppeblomst, er en elegant sommerblomst.
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Edderkoppeplante

Tekst og 3.01.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Cleome hassleriana, Edderkoppeplante, er en stor og elegant sommerblomst, som har et utrolig smukt eksotisk udseende. Planten er 1-årig og fylder godt i bedene. Læs mere om den smukke plante her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Cleome hassleriana, Edderkoppeplante, er en skøn sommerblomst, der, når den først får fat, bare bliver ved og ved med at vokse, så den fylder godt i bredden. Planten har en lidt udefinerbar duft, som ikke passer alle, men hvis det ikke generer dig, kan du roligt berige din have med den smukke plante.

Plantefakta: Cleome hassleriana, Edderkoppeplante

  • Højde: 180 cm
  • Blomsterfarve: Hvid, rosa og rødviolet
  • Blomstring: Juli til oktober
  • Placering: Sol
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 40 cm
  • Giftig: Nej
Cleome hassleriana trives bedst i en god fugtighedsbevarende jord i fuld sol. Planten blomstrer fra midsommer, og indtil frosten sætter ind. Den er meget blomsterrig og sætter mange blomster på hver stilk, så den passer rigtig godt ind i blomsterbedet, men den er også velegnet i krukker. De mange blomster tiltrækker en stor mængde insekter som fx bier og sommerfugle, så du vil opleve, at der bliver liv og glade dage i din have, hvis du planter Cleome hassleriana. Du skal være opmærksom på, at planten kan komme til at stinke fælt af rådne fisk, hvis den får lov til at stå for længe. Derfor skal du være hurtig til at fjerne planten fuldstændig, lige så snart den begynder at visne. Det kan synes lidt trist og omsonst at skulle fjerne en hel plante, men det gør intet, for når den først dør, er man alligevel ikke så meget i haven længere. Planten kan blive meterhøj og får letklæbrige blade. Plantens blomsterstilke er fascinerende, fordi der på hver af disse er et hav af lyserøde blomster. Karakteristisk for blomsterne er, at de har enormt lange støvdragere, som kunne ligne en edderkops ben. Derfor kaldes den da også i folkemunde for Edderkoppeplante.
De smukke blomster egner sig godt til buketter, hvor de fylder godt, så det næsten er tilstrækkeligt med en enkelt stilk i en buket. Men du skal passe på, når du klipper dem af, for stilkene kan godt stikke. Derfor bør du tage handsker på, før du begiver dig ud i at lave en buket, hvor Cleome hassleriana indgår. Du kan sagtens frøformere planten, men du skal være opmærksom på, at det kan tage lang tid, fra du sætter frøene, til de spirer. Derfor bør du forspire dem indendørs i marts eller april og først sætte dem ud i starten af juni, da frøene er meget følsomme over for kulde og blæst. Læs også: Delphinium cultorum, Ridderspore