Guide til sunde roser
Annonce

Sådan får du de sundeste roser

af ANNONCE 16.05.2019
God næring og en levende, fugtighedsbevarende jord - det er vejen til sunde, stærke rosenplanter, der giver tusindvis af blomster. Få vores bedste tips til, hvordan du gør.

Det er lige nu, roserne springer ud og beriger os med deres skønhed og duft. Sommeren er rosernes højtid, og vil du have sunde, stærke roser med pletfri blade og massevis af blomster, må du give dem en god hjælpende hånd med gødning og vanding.

God jord giver flere blomster

Roser har brug for en god, næringsrig og fugtighedsbevarende jord, før de rigtigt kan udfolde sig. Gødningsbehovet er større end for de fleste andre planter, og her kan en bladgødning supplere med næring og give roserne lige det boost, de har brug for, for at holde stråleplet og andre svampesygdomme fra døren. Bladgødningen indeholder bestemte næringsstoffer som planten optager gennem bladene. Det gør rosen mere modstandsdygtig og sund, og vil styrke den både over og under jorden.

Bladgødningens nyttige mikronæringsstoffer og tang virker som en naturlig biostimulant for rosen. Den indeholder rene naturprodukter som planteolier fra tea tree, nelliker og citrongræs, der hver især har en gavnlig effekt på rosernes fremtoning.

Mikronæringsstoffernes dokumenterede effekt giver et stærkt og sundt rodnet, styrker plantetilvæksten, og forebygger effektivt jern-, kobber-, magnesium-, mangan- og zinkmangel. Planteolierne giver flotte blade, beskytter mod vind og vejr og holder bladene tørre.

Supplerer du med en gødning, som indeholder gavnlige mykorrhiza-svampe, som fx Osmo Plante Aktivator, vil det styrke jordens mikrobiologi og sikrer dig de sundeste roser med et flot bladgrønt og mange blomster i hele sæsonen.

Spray dig til sunde roser

GroGreen Feed & Shine Roser sprøjtes i tørvejr på rosens tørre blade. Produktet anvendes enten én gang om ugen i blandingsforholdet 1:100 (det der er i klar-til-brug) eller hver 2. uge i blandingsforholdet 1:50 i perioden fra maj til september. Følg doseringen på pakken. Produktet må IKKE sprøjtes på bladene i direkte solskin.

Roser

GroGreen Feed & Shine Roser fås som koncentrat, der kan anvendes med en havesprøjte, eller klar til brug i en praktisk sprayflaske. Læs mere på grogreen.dk.