Køkken med madvarer
Tips og tricks

5 tips til at forlænge holdbarheden på dine madvarer

af Thea Lind Thomsen. 19.10.2023
Foto: Anitta Behrendt.
Hvis du opbevarer dine madvarer korrekt, kan du forlænge deres holdbarhed betydeligt. Vi giver dig fem tips til, hvordan du gør det!

Helt naturligt får flere og flere øjnene op for bæredygtighed. 89 procent af danskerne forventer, at de virksomheder, de køber fra, er miljøbevidste. Derfor undersøger Voxmeter ugentligt vores adfærd, og hvad virksomhederne gør for at sikre et grønt aftryk på klimaet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

På greencheck.dk kan du finde danske virksomheder, for eksempel dagligvare- og interiørbutikker, og vælge butikker ud fra, hvor grønne de er.

5 tips til at forlænge holdbarheden på madvarer

Hvis du opbevarer dine madvarer korrekt, kan du forlænge deres holdbarhed betydeligt. Her får du fem tips til, hvordan du gør.

  1. Hold kartofler, brød, tomater, avocado og mango ude af køleskabet, da det gør smagen og konsistensen dårligere. De tre sidstnævnte kan dog kommes på køl, når de er modnet ved stuetemperatur.
  2. Det lyder simpelt, men det gør en stor forskel at placere de ting, der er tæt på sidste anvendelsdato yderst og gerne i øjenhøjde, så du ikke glemmer det. Undgå også uigennemsigtige bokse, så du ikke glemmer, hvad der er i.
  3. Du kender sikkert til at måtte smide grøntsager ud. Køb frostvarer i stedet. De er nemlig ikke længere mindre næringsrige end friske grøntsager, fordi teknologien har gjort, at man fryser råvarerne ned hurtigere end hidtil.
  4. Den rette temperatur i køleskabet er vigtig for, at dine varer holder sig friske. Sæt temperaturen til 4 grader. Derudover er der også nogle madvarer, der egner sig bedre i køleskabet end ude, for eksempel gulerødder og æbler.
  5. Det allervarmeste sted i køleskabet er døren, så det er en god idé at holde alle varmefølsomme madvarer væk derfra. For eksempel bør du lægge mælken på en af hylderne i køleskabet i stedet.