Skal du til at anlægge nye blomsterbede, er det en god idé at foreberede dem en smule. Fjern ukrudt, og kør gødning derpå.
Blomster & Planter

Sådan forberedte vi vores nye blomsterbede

Tekst og 15.02.2014
foto: Kenn Römer-Bruhn
Hvis du går og overvejer at anlægge nye blomsterbede, er der nogle gode tiltag, som giver planterne bedst mulige vækstbetingelser. Læs her, hvordan vi forberedte bedene.
Jeg har altid drømt om at sidde på min terrasse en varm sommerdag og betragte de mange blomster i min have. Derfor har vi besluttet, at de store nye blomsterbede skal omkranse terrassen. De skal være fyldt med roser, blomstrende buske, små træer, stauder, løgvækster, knolde, sommerblomster og lign. Læs også: Anlæg en natureng med urtegræs For 2014 bliver året, hvor min engelskinspirerede have kommer til at se dagens lys. Vi tog de første spadestik til de nye blomsterbede, mens sneen stadig lå derude, for vi kørte store mængder af møg og kompost på de kommende bede. Der er gået lang tid med at planlægge den haveplan, som vi har for vores have, og det har til tider været svært at nå det hele, når man også har travlt med sit professionelle arbejde og travlt med at få de sidste ting på plads inde i huset. Men nu er huset færdigt, arbejdet kører derudaf, så vores haveplan kan nu få fornyet energi og vækstpotentiale. Læs også: Avocadospread - sundt pålæg Vores lange indkørsel, der er på omkring 800 m², skal fjernes og flyttes helt ud mod vejen. I stedet skal en lille sti føre fra den nye indkørsel op til husets hovedindgang. På hver side af stien skal store nye blomsterbede pynte flot og byde vores gæster velkommen.

Sådan forberedte vi vores nye blomsterbede

Der ligger et stort arbejde i at anlægge nye blomsterbede, for der skal graves en del. Vi startede som sagt med at køre en masse hestemøg og kompost over på det store bed. Og det blev i weekenden fræset godt og grundigt igennem. Langs den gamle indkørsel er massevis af høstanemoner. De er skam vældigt smukke, men det er i min terminologi ukrudt – om end smukt ukrudt. En af de største udfordringer er at komme af med dem, men det kræver en del, når nu man ikke vil bruge gift i haven. Høstanemoner har dybe pælerødder, der kan nå ned til én meters dybde. I den gamle blomsterhave kæmpede jeg i 10 år med at få de sidste høstanemoner væk, men det skete bare aldrig. Hele bedet skal plantes til, og jeg glæder mig utrolig meget. Sidste år købte jeg 500 stauder og fik også lavet en hel del stiklinger af de stauder, jeg havde i forvejen. Men der skal nu også noget til at fylde de store bede op, for det nye bed bliver mere end 35 meter langt. Det kræver en del blomster.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.