Sådan indretter du dit drivhus

SMART OG SMUK INDRETNING AF DRIVHUS

Hvordan får man plads til både planter, krydderurter og en krog hvor man kan nyde alt det grønne - i et lille drivhus på 6-12 kvadratmeter? 

Du har måske ikke ligefrem et orangeri med store frugttræer, du kan sidde under, men det skal du ikke lade dig slå ud af. Faktisk kan de få kvadratmeter tjene som en slags benspænd, der i sidste ende gør dit drivhus endnu dejligere - med planter, der kryber op under taget, og krydderurter, der hænger duftende ned fra loftet.

Der er nemlig masser af muligheder for at indrette dit drivhus smart, men smukt. Læs med her og få de bedste tips til en pladsbesparende indretning af dit drivhus.

5 TIPS TIL AT INDRETTE DIT DRIVHUS:

  1. Kombiner praktik og æstetik i indretningen. Der er ikke plads til megen pynt i det lille drivhus, så vælg de nødvendige møbler med omhu. Saml dine haveredskaber i en pæn trækasse og vælg vandkanden i blankt stål fremfor dén i plastik.
  2. Vælg smarte opbevaringsmøbler. Placér fx dine havebøger på væghængte hylder, så du sparer gulvplads.
  3. Sammenklappelige havemøbler er et hit i drivhuset. Det er smart at kunne slå havestolen ud, når du skal sidde og nyde synet, og klappe den sammen igen, når du skal i gang med planteskovlen.
  4. Gå efter planter, der kan vokse op under taget, fx vin. Du kan også hænge dine krydderurter i potter op i loftet. Dekorativt, velduftende og pladsbesparende.
  5. Tænk på udluftning af dit drivhus. Et lille drivhus kan blive hedt, så hvis du rigtigt skal kunne nyde livet bag glasset, er det en god idé at tænke i holdbare udluftningsløsninger, fx automatiske vinduesåbnere og fleksible indgangspartier.

Tag et kig i blomsterdekoratør Pernille Thieles drivhus og få inspiration til flere smukke og pladsbesparende løsninger.