Indretning af lille drivhus
Drivhus & Orangeri

Sådan indretter du dit drivhus

Tekst og styling af Annette Riis-Carstensen 26.06.2019
Foto: Stine Christiansen.
Selvom du har et lille drivhus, kan du sagtens få plads til grønne planter og behagelige havemøbler. Få tips og tricks til, hvordan du indretter dit drivhus i haven, så du både kan dyrke og nyde. Læs med her!

Smart og smuk indretning af drivhus

Hvordan får man plads til både planter, krydderurter og en krog hvor man kan nyde alt det grønne - i et lille drivhus på 6-12 kvadratmeter?

Du har måske ikke ligefrem et orangeri med store frugttræer, du kan sidde under, men det skal du ikke lade dig slå ud af. Faktisk kan de få kvadratmeter tjene som en slags benspænd, der i sidste ende gør dit drivhus endnu dejligere - med planter, der kryber op under taget, og krydderurter, der hænger duftende ned fra loftet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er nemlig masser af muligheder for at indrette dit drivhus smart, men smukt. Læs med her og få de bedste tips til en pladsbesparende indretning af dit drivhus.

5 TIPS TIL AT INDRETTE DIT DRIVHUS:

  1. Kombiner praktik og æstetik i indretningen. Der er ikke plads til megen pynt i det lille drivhus, så vælg de nødvendige møbler med omhu. Saml dine haveredskaber i en pæn trækasse og vælg vandkanden i blankt stål fremfor dén i plastik.
  2. Vælg smarte opbevaringsmøbler. Placér fx dine havebøger på væghængte hylder, så du sparer gulvplads.
  3. Sammenklappelige havemøbler er et hit i drivhuset. Det er smart at kunne slå havestolen ud, når du skal sidde og nyde synet, og klappe den sammen igen, når du skal i gang med planteskovlen.
  4. Gå efter planter, der kan vokse op under taget, fx vin. Du kan også hænge dine krydderurter i potter op i loftet. Dekorativt, velduftende og pladsbesparende.
  5. Tænk på udluftning af dit drivhus. Et lille drivhus kan blive hedt, så hvis du rigtigt skal kunne nyde livet bag glasset, er det en god idé at tænke i holdbare udluftningsløsninger, fx automatiske vinduesåbnere og fleksible indgangspartier.

Tag et kig i blomsterdekoratør Pernille Thieles drivhus og få inspiration til flere smukke og pladsbesparende løsninger.

Indretning af lille drivhus
Et traditionelt drivhus med aluminiumsramme kan godt komme til at virke råt og upersonligt, men indretter du det med hyggelige stillebener ude og inde, skaber du et mere personligt udtryk.
Indretning af lille drivhus
Traditionelle plantesække er ikke altid det kønneste at have i sit drivhus. Dyrk i stedet dine egne friske urter i hessiansække, som du klipper op og lægger i en europalle.
Indretning af lille drivhus
Hæng krydderurterne op i loftet. Det skaber en sydlandsk stemning og sparer gulvplads. Her er det fransk estragon.
Indret drivhuset med et plantebord, hvor du kan stille redskaber og krukker til opbevaring, når du ikke bruger dem. Skab eksotisk stemning ved at plante en stor vin, som kan vokse op under taget.
Indretning af lille drivhus
Brug drivhuset som arbejdsstation til at binde smukke buketter med blomster fra haven, og sørg altid for at have de rette redskaber lige ved hånden evt. samlet i en kasse på plantebordet.
Indretning af lille drivhus
Fordi det er lidt trangt med pladsen, er det en god idé med møbler, der kan klappes sammen og fjernes, når de ikke bliver brugt. Vælger du et bord i en fin grøn nuance, vil det passe godt ind blandt de grønne planter.
Indretning af lille drivhus
Trods navnet er denne prydbasilikum ikke kun til pynt, men kan også bruges i madlavningen. Mange krydderurter fra drivhuset kan også bruges i te, som et alternativ til de købte varianter, fx rundbladet mynte.