Krukker og tidligt forår i drivhuset!
Drivhus & Orangeri

Drivhuset: Tidlige grøntsager og krydderurter i krukker

af Max Martinussen & Kenn Römer-Bruhn 26.10.2018
Foto: Pernille Enoch
I drivhuset kan du dyrke grøntsager og krydderurter tidligt på året. Vinteren kan synes lang, men den forkortes gevaldigt, når du starter en flok små spirer i krukker, allerede før den er forsvundet. Læs med her for at tyvstarte på foråret.

Der er flere fordele ved at starte sæsonen tidligt i drivhuset - nogle afgrøder har alt at vinde med en tyvstart, da modningstiden er lang - andre afgrøder taler til den utålmodige gartner og vil være høstklar allerede i foråret. Planter du dine afgrøder i krukker, er du tilmed fleksibel, når afgrøderne skal forhærdes og flyttes udenfor. Her er samlet tips og tricks til et forspring i drivhuset.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan dyrker du tidlige grøntsager og krydderurter i drivhuset

Krukker og urtepotter
Alle tænkelige beholdere faktisk! De fleste afgrøder kan forspires i potter, og mange kan gro og trives i krukker, spande og baljer. Så længe der er dræn i bunden og plads nok til planterne, er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan være en forårskøkkenhave. Det vigtigste ved at starte køkkenhaven i krukker, er at sørge for, at beholderen er dyb nok.

Sørg desuden for at bruge et drænmateriale i bunden af krukken, som fx lecakugler, undgår du, at planternes rødder rådner. Du kommer nemlig til at være flittig med vanding, da krukker hurtigt tørrer ud.

Læs mere: Køkkenhave i krukker og kasser

Tidlige afgrøder

Hvor skønt lyder det ikke med en krukke fuld af tidlige radiser allerede i april? Eller hvad med en hel klynge af forskellige salater, der strutter ud af deres respektive potter?

Følg med her i galleriet, hvor der er samlet en flok tidlige afgrøder, der kan starte tidligt i drivhuset:

Læs videre: Driv rabarber frem