Beskyt dit drivhus imod det charmerende snedække
Drivhus & Orangeri

Sådan passer du på drivhuset om vinteren

af Max Martinussen 23.10.2018
Foto: Colourbox.
Pas på dit drivhus om vinteren, selvom det er fristende til at lade den kridhvide sne ligge og glimte uforstyrret. Det kan nemlig medføre skader på dit drivhus! Læs her, hvordan du passer på drivhuset, når vinteren er på sit højeste.

Når sneen falder, opstår en idyl i haven. Alt pakkes ind og får et charmerende nærmest buttet udtryk. I drivhuset er der en hyggelig, dæmpet belysning under det snedækkede tag. Det er det perfekte sted at læne sig tilbage og nyde en uforstyrret kop kaffe. Men der er stadig gøremål i drivhuset, og særligt heftigt snefald kan give problemer - her er et par gode råd til gøremål i vinterdrivhuset.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan passer du på drivhuset, når det sneer

Et ordenligt lag sne vejer i sig selv en del, men når tøvejret pludselig kommer, så øges vægten på taget i en sådan grad, at der kan opstå skader på ruder - og i værste fald på selve konstruktionen. Det er vigtigt at feje sneen af drivhusets tag, før det er for sent.

Det gøres helt simpelt med en kost, og så er det bare ud og trampe rundt i sneen omkring drivhuset. Vær forsigtig, når du fejer sneen ned, ellers ender det med, at det er dig selv, der knuser en rude i forsøget på at befri taget for snelaget.

Nu er kaffen kold

Efter snerydningen er kaffen nok blevet kold, men fortvivl ej, der er stadig gøremål i drivhuset, selvom vinteren har lagt en dæmper på haveaktiviteterne.

  • Se til din rosmarin og de andre sarte urter, hvis du har plantet noget ind i drivhuset til overvintring. Vand dem, hvis de trænger.
  • Gennemgå stormsikringen, så du er sikker, hvis det blide snefald skulle blive afløst af en ordenlig rusketur. Sæt en sandsæk ved døren, og sørg for at vinduer er lukkede og haspede.
  • Tjek at der er lukket for vand, hvis du har vand i drivhuset, og kontrollér termostaten, hvis du har varme på.

Læs mere her: Gør hovedrent i drivhuset.

Vinterdrivhus