Kirsebærtræer i blomst
Frugter & Bær

Her blomstrer de lyserøde kirsebærtræer

af Freja Bang Lyngbo 17.04.2023
Foto: Tia Borgsmidt.
Når de japanske kirsebærtræer springer ud, lægger de sig som en blød, lyserød dyne over os. Men de bjertagende træer blomstrer kun i ganske kort tid. Se her, hvor du kan betragte dem!

Der er forårsfornemmelser i luften, når kirsebærtræerne blomstrer! Der er noget særligt over at mærke den kølige luft blande sig med solens stråler, mens du står under dynen af de eventyrligt lyserøde blomster.

Men Sakura blomstrer kun i ganske kort tid, så det er med at nyde synet af dem, så længe det varer. Vi har fundet en række steder, der med garanti vil få blomsterglade hjerter til at banke.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

6 steder, du kan opleve de japanske kirsebærtræer

Bispebjerg Kirkegård

Du har måske allerede set de candyfloss-farvede billeder fra Bispebjerg Kirkegård? Træerne, som danner en blomstrende allé, er plantet lige ved Sønder Kapel, og synet er helt unikt - så pak kameraet, og gør dig klar til et photoshoot.

Frederiksborgvej 125. 2400 København NV.

Den geografiske have

I Den geografiske have kan du se en række forskellige sorter af det japanske kirsebærtræ. Så selvom det lille træ egentlig hører hjemme i skovene i Japan, Korea og dele af Kina, kan du også i Kolding slå dig ned under de farvefine blade.

Christian 4 vej 23. 6000 Kolding.

Assistens Kirkegården

Københavnske kirkegårde og kirsebærtræer hænger tilsyneladende uløseligt sammen, for på Assistens Kirkegården kan du nyde synet af utallige smukke, farvestrålende kirsebærtræer. Her kan du både gå tur eller slå dig ned med en kop kaffe.

Kapelvej 4. 2200 København.

Marselisborg Mindepark

Er du i nærheden af Aarhus, kan du slå et smut forbi Marselisborg Mindepark og gå tur langs stierne, hvor kirsebærtræerne står plantet. De 50 forskellige arter af kirsebærtræer tiltrækker både lokale og turister.

Kongevejen. 8000 Aarhus.

Langelinie Park

Hvert år i slutningen af april afholdes Sakura Festival ved Kastellet i Langelinie Park. Her er plantet intet mindre end 200 træer, som klæder parken i lyserødt, når de blomstrer. Deltag i festivalen i år, når den afholdes d. 23.-24. april. Du kan læse mere om den blomstrende festival på sakurafestival.dk.

Langelinie. 2100 København Ø.

Kongens Have

Lige ved Rosenborg Slot i Københavns Indre By ligger Kongens Have. Også her kan du opleve en perlerække af kirsebærtræer. Slå dig ned på et tæppe eller en bænk under et af de lyserøde træer, og nyd udsigten.

Øster Voldgade 4a. 1350 København K.