Haveindretning

På besøg i blomsterbinderens romantiske have

Tekst og 24.10.2017
foto: Jytte Boch.
Lige siden Pia Rasmussen var lille, har hun elsket blomster og vidst, at hun ville være haveejer. I dag er hun blomsterbinder og indehaver af en frodig have ved Roskilde Fjord.

For nogle er voksenlivet et resultat af omstændigheder og tilfældigheder. Sådan er det ikke for Pia Rasmussen. At være omgivet af blomster har altid været en del af hendes livsstil, og i mange år har hun drevet blomsterbutik i hverdagene, mens hun i weekenden har hygget sig med at pusle om sine egne blomster i sommerhushaven ved Roskilde Fjord. Her er indretningen inspireret af minder fra bedsteforældrenes kolonihave samt et ønske om at tilføre vildskab i bedene, så man får fornemmelsen af at leve i pagt med naturen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vild med den romantiske stil? Se også her, hvordan du får den i boligen

Det er 24 år siden, at Pia og hendes mand Peter fandt sommerhuset og haven med den fantastiske beliggenhed. Dengang lejede de sig ind i og fik først efter flere år lov til at købe grunden. Huset har siden fået status som helårsbeboelse. Haven er på 2.700 m2 og strækker sig helt ned til vandkanten ved Roskilde Fjord med fri udsigt helt til Sølager på den anden side af sejlrenden. Parret har gjort meget ud af indretningen i haven, så den fremstår hyggelig, vild og romantisk.

6 gode tips til at få en romantisk have:

  1. Inddel din have i stemningsfulde rum – opdel ned stier, hegn og bede.
  2. Plant blomster i ”damefarver” som creme, pink og lilla, og med mange forskellige bladformer. Pia holder især meget af mørke, bordeauxfarvede blade, der står som en dramatisk kontrast til de sarte blomsterfarver.
  3. Plant mange små og store træer i haven, der kan give en fin stemning med flimmerlys gennem bladkronerne.
  4. Hav flere siddepladser, der kan udgøre små, romantiske kroge, så du kan betragte haven fra forskellige vinkler.
  5. Giv planter og blomster lov til at brede sig, som de vil. Dette gør Pia fra midten af juli, så der er en fantastisk frodighed i sensommeren og efteråret, hvor mange af planterne er vokset sammen i en fin symbiose.
  6. Plant masser af roser og stauder, som bliver ved med at give blomster, til frosten tager dem. Giv planterne lov til at visne og gå i forfald, så de kan pynte med deres stængler og frøstande igennem vinteren.

Mere inspiration til haven? Få masser af grønne video-tips på Youtube!

Se Pias romantiske vildnis af en have i galleriet: