Gør haven smuk på under 1 time

 
Måske nåede du ikke sommerblomsterne i år, eller også vil du gerne gøre din have eller terrasse smuk i en fart efter ferien?
 
Uanset hvad kan du på ganske kort tid få haven til at se ud, som om du har brugt timevis på den. Det eneste det kræver er nogle krukker, kasser eller baljer og nogle fine blomster fra planteskolen. Så kan du efter en times tid læne dig tilbage og nyde synet af en smuk og blomstrende have. I galleriet længere nede kan du få gode ideer til fine sammensætninger af blomsterne i dine krukker.  
 
 

Skal planter i krukker smides ud?

Mange af de planter du køber på planteskolen er enårige og skal derfor udskiftes hvert år. Køber du stauder til dine krukker, kan de sagtens plantes ud i haven bagefter - fx asters og juleroser. Nogle af de typiske sommerblomster såsom pelargonier og duftgeranier kan godt gemmes til året efter, hvis de står frostfrit og lyst vinteren over og kun vandes sparsomt.
 
Nogle krukkeplanter kan også have knolde eller løg, som kan opbevares frostfrit og sættes til spiring igen i det tidlige forår året efter - fx chokoladeblomst og dahlia. Stauder kan have en ret kort blomstringsperiode, mens alle de sommerblomster, du kan købe færdige, kan blomstre til langt ind i efteråret. 
 

Husk vand, dræn og gødning 

Blomster i krukker skal have et godt dræn, så overskydende vand kan løbe fra eller blive suget op. Dog betyder det mindre på varme sommerdage, hvor krukkeplanterne ofte skal vandes hver dag. 
 
Hvis du i løbet af sommeren kommer lidt flydende gødning i vandet, kan de fleste sommerblomster leve en hel sommer i de små potter, de kommer i. Er det en regnfuld sommer, og har du ikke lavet drænhuller, skal du huske at tømme de potter, bakker eller kurve, blomsterne står i, så de ikke drukner.
 
Få masser af inspiration til en smuk sensommerhave på rekordtid i galleriet herunder: