Guide: Genvej til tomater uden forspiring

Friske, solmodne tomater fra haven er noget af det bedste. Erfarne tomatdyrkere ved måske, at forspiringen skal ske tidligt på året, men står du pludselig og får lyst til at fylde køkkenhaven med hjemmedyrkede tomater, er det ikke nødvendigvis for sent. Her er nemlig en genvej til tomater!

Dyrk tomater uden forspiring

Fik du ikke forspiret tomater i februar eller marts, kan du snyde lidt og købe småplanter på planteskolen i april. Når planterne er blevet for store til de små potter, planter du dem om i større potter med almindelig pottemuld.

TIP: Vokser planterne for meget, så de bliver ranglede, er det, fordi de får for lidt lys i forhold til temperaturen. Stil dem lysere og lidt køligere.

Hvornår skal jeg plante tomaterne ud?

Når nattefrosten er væk, kan du plante dem ud i drivhuset. Skal de stå på friland, skal nattemperaturen helst være over 7°, for at planterne ikke går i stå i væksten.

Hvilke tomatplanter skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige sorter af tomater, som har forskellige former, farver og smage. De forskellige sorter har lidt forskellige vækstbetingelser, så det er afgørende at være opmærksom på, når du skal plante dem. Se vores fulde guide til tomatsorter her.