Sådan skal du opbevare dine kartofler

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du opbevarer dine hjemmedyrkede kartofler - i hvert fald ikke hvis du vil holde dem friske og saftige så længe som muligt. I videoen nederst i artiklen får du Alt om havens havemand, Kenns, bedste tips til, hvordan du gør - både før og efter den første frost har sat ind.

Se også: Forlæng holdbarheden på dine æbler med disse 7 tips!

[node:cta:4229]
 

Undgå sol og kulde

Kartofler er nemme at gemme et års tid, og nogle sorter er bedre egnet til lagring end andre - fx 'Ballerina', 'Ditta', 'Sava' og 'Folva'. Generelt holder kartofler holder sig bedst i jorden, og derfor kan det være en god idé at vente med at høste dem til lige før, den første frost sætter ind.

Vil du være sikker på, at den første frost ikke kommer bag på dig, og nogle af dine kartofler dermed risikerer at gå til, kan du i stedet grave alle dine kartofler op på en varm sensommerdag, og lad dem tørre hurtigst muligt i solen. De må ikke udsættes for lys for længe, så bliver de grønne og uspiselige. 

Det er vigtigt, at kartoflerne  hellerikke udsættes for lys under lagring, men opbevares mørkt, fx i kælderen ved 5-10°. Du kan også vælge at lade kartoflerne blive i jorden udendørs, men i så fald skal de vinterdækkes.

TIP: Tjek dine opbevarede kartofler med jævne mellemrum. Hvis en eller flere kartofler er blevet bløde, skal de fjernes, så der ikke går råd i hele bevaringen.
 

I videoen viser Kenn, hvordan du opbevarer dine kartofler bedst muligt:

FÅ MANGE FLERE GRØNNE TIPS OG TRICKS PÅ VORES YOUTUBE-KANAL