Aftensmad

Flødekartofler med vesterhavsost

Hvem elsker ikke flødekartofler? Opgradér den velsmagende klassiker med selleri og vesterhavsost - så er der smagsfest! Få opskriften her.
af Marie Melchior 5.03.2021 Foto: Betina Hastoft.
Flødekartofler med vesterhavsost
6 personer

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 500 g knoldselleri
  • 1 spsk. smør til fadet
  • ½ l piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g Vesterhavsost (fra Thiese Mejeri)

Sådan laver du flødekartofler

  1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Skræl sellerien, og skær den i 2-3 store bjælker. Skær kartofler og selleri i tynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin.
  2. Smør et ovnfast fad med smør i bunden og på siderne, og fordel kartoffel- og selleri-skiverne i fadet. Hæld fløden over, og krydr med salt og peber.
  3. Riv osten groft på et rivejern, og drys den over kartofler, knoldselleri og fløde. Bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en spids kniv, om kartoflerne er helt møre.

Tip: Vesterhavsosten er en tør, kraftfuld og lidt sød ost med knasende saltnister. Den kan erstattes af fx Prima Donna eller en anden gouda-ost.

Har du ost i overskud?

I videoen får du et smart trick, du kan bruge, hvis du har ost i overskud.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.