Flødekartofler med vesterhavsost

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Flødekartofler med selleri og vesterhavsost
500 g kartofler
500 g knoldselleri
1 spsk. smør til fadet
½ l piskefløde
salt og friskkværnet peber
150 g Vesterhavsost (fra Thiese Mejeri)

Skal du servere kød til dine flødekartofler? Prøv oksekotelet med grøntsagpakker!

Prøv også: Nem waldorfsalat

FLØDEKARTOFLER MED VESTERHAVSOST - Sådan gør du:  

  1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Skræl sellerien, og skær den i 2-3 store bjælker. Skær kartofler og selleri i tynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin.
  2. Smør et ovnfast fad med smør i bunden og på siderne, og fordel kartoffel- og selleri-skiverne i fadet. Hæld fløden over, og krydr med salt og peber.
  3. Riv osten groft på et rivejern, og drys den over kartofler, knoldselleri og fløde. Bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en spids kniv, om kartoflerne er helt møre. 

Tip: Vesterhavsosten er en tør, kraftfuld og lidt sød ost med knasende saltnister. Den kan erstattes af fx Prima Donna eller en anden gouda-ost. 

Byd gæsterne velkommen med bålhygge: Sådan laver du bål i den kolde tid