Hvem elsker ikke flødekartofler? Opgradér den velsmagende klassiker med selleri og vesterhavsost - så er der smagsfest! Få opskriften her.
af Marie Melchior
5.03.2021
Foto: Betina Hastoft.
6 personer
Ingredienser
500 g kartofler
500 g knoldselleri
1 spsk. smør til fadet
½ l piskefløde
salt og friskkværnet peber
150 g Vesterhavsost (fra Thiese Mejeri)
Sådan laver du flødekartofler
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Skræl sellerien, og skær den i 2-3 store bjælker. Skær kartofler og selleri i tynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin.
Smør et ovnfast fad med smør i bunden og på siderne, og fordel kartoffel- og selleri-skiverne i fadet. Hæld fløden over, og krydr med salt og peber.
Riv osten groft på et rivejern, og drys den over kartofler, knoldselleri og fløde. Bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en spids kniv, om kartoflerne er helt møre.
Tip: Vesterhavsosten er en tør, kraftfuld og lidt sød ost med knasende saltnister. Den kan erstattes af fx Prima Donna eller en anden gouda-ost.
Har du ost i overskud?
I videoen får du et smart trick, du kan bruge, hvis du har ost i overskud.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.