Skal du servere kød til dine flødekartofler? Prøv oksekotelet med grøntsagpakker!
Flødekartofler med vesterhavsost
Det skal du bruge til flødekartofler med selleri og vesterhavsost:
6 personer
- 500 g kartofler
- 500 g knoldselleri
- 1 spsk. smør til fadet
- ½ l piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 150 g Vesterhavsost (fra Thiese Mejeri)
Prøv også: Nem waldorfsalat
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Skræl sellerien, og skær den i 2-3 store bjælker. Skær kartofler og selleri i tynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin.
- Smør et ovnfast fad med smør i bunden og på siderne, og fordel kartoffel- og selleri- skiverne i fadet. Hæld fløden over, og krydr med salt og peber.
- Riv osten groft på et rivejern, og drys den over kartofler, knoldselleri og fløde. Bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en spids kniv, om kartoflerne er helt møre.
Tip: Vesterhavsosten er en tør, kraftfuld og lidt sød ost med knasende saltnister. Den kan erstattes af fx Prima Donna eller en anden gouda-ost.
Byd gæsterne velkommen med bålhygge: Sådan laver du bål i den kolde tid