Få liv i jorden med Osmo Bio Plant
Annonce

Guide: Boost jorden i haven - og få sundere planter

af ANNONCE 5.02.2019
Boost det mikroskopiske liv i din havejord og få sunde planter, der er mere modstandsdygtige over for sygdomme og skadedyr. Her kan du læse, hvordan du gør!

I haven skal planterne helst strutte af sundhed og give enten overdådig blomstring, gode, sunde afgrøder eller et højt udbytte af frugt. Men hvad skal der egentlig til for, at dine planter bliver så sunde og modstandsdygtige som muligt? Læs med her.

Få liv i jorden med nyttige mikroorganismer

Jordens pH-værdi, tekstur og gødningsindhold er alle med til at afgøre, om dine planter trives. En anden afgørende faktor, som tit overses, er desuden de organismer i jorden, der spiller en vigtig rolle, når dine planter skal godt fra start - bl.a. en række mikroskopiske svampe og bakterier.

En vigtig del af jordbundens biologi er mykorrhiza, der stammer fra svampe og vokser under jorden. Mykorrhiza indgår i en symbiose med planternes rødder, som kommer både planter og svampen til gode. Planten leverer vand og næring til svampen, mens svampens mykorrhiza udskiller bestemte enzymer, der omsætter organiske kvælstofsforbindelser til en form, som kan optages af planterne.

Planterne kan på den måde få mere glæde af det kvælstof og de næringsstoffer, som findes i jorden, og deres trivsel optimeres.

Mere end bare gødning

Der skal altså mere til end blot NPK-gødning for at få en sund og levende jord. Tilsætter du organisk materiale som kompost, vil det stille og roligt berige din jord med mikroskopiske organismer.

En hurtigere metode er at give jorden et koncentreret tilskud af mikroskopiske organismer, svampe og bakterier, når du planter, hvilket kan gøres ganske nemt med Osmo Bio Plante AKTIVATOR.

Osmo Bio Plante AKTIVATOR er et miljøvenligt, bæredygtigt og 100% organisk granulat, der består af en helt unik blanding af organiske næringsstoffer, tang og humuspartikler samt en stor mængde mykorrhiza-svampe og mikroorganismer. Granulatet blandes sammen med have- eller krukkejord, og fyldes herefter i plantehul eller krukke sammen med den blandede jord. Følg doseringen på pakken.

Bliv klogere på, hvad du kan bruge Osmo Bio Plante AKTIVATOR til: