Terrasse og altan

Sådan opgraderer du din forårsaltan

af Christiane Holtmann 20.03.2017
foto: Bjørn Jakobsen
Selvom vejret stadig er lunefuldt, kan du sagtens få masser af gode timer på altanen. Her giver vi dig inspiration til at byde foråret velkommen på altanen.

Altanen kan være et fantastisk ude-rum, når man bor i lejlighed og ikke har have. Derfor synes vi også, at den skal bruges uanset sæson. Her får du de bedste tips til at udnytte foråret og de flere lyse timer på altanen.

Sådan gør du altanen forårsklar:

Det er en gode idé først at få ryddet op og gjort rent, så du har plads til at nyde de første lune solstråler. Sådan her gøres det bedst:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  1. Hvis gulvet er af træ, og det er blevet grønt og glat, skal det behandles med algemiddel først. Lader du et tykt lag alger sidde, risikerer du at ødelægge træværket. Har du ikke alger, så kan rengøringen begynde med det samme.
  2. Fjern edderkoppespind og støv, fugleklatter på både vandrette og lodrette flader, og husk også omkring vinduerne.
  3. Vask derefter vinduer og glasdøre.
  4. Nu kan gulvet få en tur, og medmindre det er meget beskidt, så behøver du egentlig ikke at bruge andet end varmt vand og en børste eller klud.
  5. Hvis gulvet er af træ, så kan det være en god idé at efterbehandle med olie eller anden træbehandling, efter det er vasket. Det holder både træet sundt og ser flottere ud. Husk blot at vente med at gøre det, til træet er helt tørt igen.

Få mere boliginspiration: Skønne stuer

Få det bedste ud af din altan:

  • Hvis din altan er tæt på naboens kan det være en god idé at afskærme den lidt evt. med et fint flethegn. Det giver både privatliv og en følelse af have et ekstra rum i boligen.
  • Når du skal indrette din altan, så prøv at udnytte pladsen så godt som muligt. Det kan du gøre ved at vælge møbler med opbevaring som f.eks. en bænk eller puf med plads til puder, hynder og tæpper. Har du en lille eller smal altan, kan det være en god idé at indrette med møbler, der kan klappes sammen og fylder minimalt - især hvis du også skal have plads til et par krukker eller kasser med blomster.
  • Der er masser af muligheder for at dyrke grønt både til pynt og nytte på altanen. Det er f.eks. nemt at holde krydderurter som purløg, persille og timian i potter. Blomster som stedmorblomster, campanula og fuchsia er også velegnede til potter eller altankasser.
  • Hvis du synes, det er svært at finde gulvplads nok til både møbler og planter, så overvej at hænge krukkerne op.
  • Husk at have nogle lyskilder på altanen. Det er med til at skabe en hyggelig stemning, og så behøver du ikke gå ind, når mørket sænker sig.

Se her hvordan du selv kan lave et møbel til altanen