Guide: Skift farven på dine hortensiaer

Hortensiaer findes i mange arter og farver, og hvis du drømmer om blå eller rosa hortensiaer i haven til sommer, skal du allerede nu i gang med bearbejdningen. Du kan nemlig ikke være sikker på, at de hortensiaer du allerede har i haven, har samme farve den kommende sæson.

Det, der afgør hortensiaernes farve, er jordens surhedsgrad. Har havejorden en PH-værdi på under 5, er den sur, og hortensiaerne vil blive blå. Er PH-værdien derimod over 5, vil du få violette eller rosa hortensiaer. Dette gælder for de mest almindelige sorter af hortensia - på nær de hvide som ikke bliver påvirkede af surhedsgraden.

 

Læs også: Sådan vælger du den rette hortensiasort

Sådan får du rosa hortensia

Drømmer du om rosafarvede hortensiaer til sommer, skal du fra nu af og frem til maj give dem et kalktilskud.

Sådan får du blå hortensia

Foretrækker du dine hortensiaer blå, skal de helst være plantet i ren spagnum, men du kan også stryge cirka 1 gram aluminiumsulfat per kvadratmeter i bedet omkring hortensiaerne om foråret og efteråret.

Læs også: De nemmeste stueplanter at holde

Sådan overlever dine hortensiaer

Vil du sikre dig, at dine hortensiaer står smukt til sommer, skal du sørge for at dække dem med gran eller andet vinterdække. Sætter den hårde frost ind, kan blomsterknopperne nemlig blive ødelagt. Du kan også flytte dem ind langs husmuren, hvor der typisk er varmere end på terrassen. Dæk dem godt til, da krukkeplanter er mere udsatte end planter i haven. Du kan også stille krukkerne et frostfrit, men køligt sted - for eksempel i et udhus.

Se også: Grønne trends - de mest populære potteplanter

I videoen kan du se, hvordan du laver stiklinger af dine hortensia: