Heibergs søde tand: Opskrift på bagt cheesecake
I november-nummeret af IN viser vi dig en række opskrifter fra Morten Heibergs smukke kogebog 'Heibergs Søde Tand'. En bog, der emmer af smukke billeder og fristelse på fristelse. Netop derfor har vi udvalgt bogen som Månedens kogebog her på IN.dk i november måned, og vi vil løbende dele opskrifter fra den, og så har du nu mulighed for at vinde den.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Se også: Klassisk cheesecake med kiksebund og friske hindbær
Få her opskriften på en lækker bagt cheesecake fra bogen Heibergs søde tand:
Denne bagte version af den klassiske cheesecake har en fantastisk blød krumme og den fineste citronsmag. Server den eventuelt med lemoncurd, så du får et ekstra skud friskhed.
Det skal du bruge (8-10 personer):
Bund:
160 g smør
300 g fuldkornskiks (fx Digestives)
25 g sukker
Creme:
220 g sukker
2 spsk majsstivelse (Maizena)
kornene af 1 stang vanilje
750 g flødeost naturel
300 g hele æg (ca. 6 stk.)
lidt flagesalt
revet skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk citronsaft
½ dl limoncello-citronlikør (50 g)
150 g cremefraiche 38%
1½ dl piskefløde (150 g)
Sådan gør du:
Bund
Forvarm ovnen til 170°. Beklæd en springform (24 cm i diameter) med bagepapir mellem bunden og ringen. Smør siden med smør, og drys med flormelis. Vend formen på hovedet, og bank den overskydende flormelis ud. Stil formen til side. Smelt smørret i en lille kasserolle. Kom kiksene i en frysepose, og knus dem med en kagerulle, flaske eller lignende. Kom de knuste kiks i en skål, tilsæt det smeltede smør og sukkeret. Vend det hele rundt, til blandingen er ensartet. Fordel kikseblandingen i formen. Brug bagsiden af en spiseske til at glatte overfladen, og sørg for, at bunden er fast. Stil formen til side.
Creme
Kom sukker i en stor skål sammen med majsstivelse. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i skålen. Tilsæt flødeosten. Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne i skålen med flødeosten, og rør blandingen ensartet med et piskeris. Tilsæt salt, citronskal, citronsaft og limoncello. Rør rundt. Kom cremefraiche og piskefløde i lidt ad gangen, mens du pisker i blandingen. Pisk æggehviderne stive, men ikke for stive, og vend dem forsigtigt i cremen. Hæld cremen i springformen, og bag kagen midt i ovnen i 60-80 minutter, til kagen har en pæn gyldenbrun overflade. Sluk så for ovnen, og lad kagen stå i ovnen ved eftervarmen i ca. 2 timer. Åbn herefter ovndøren, og lad kagen stå i ½ times tid.
Server kagen som den er, pyntet med flormelis eller flødeost rørt med flormelis og citronsaft. Eller prøv at servere et stykke cheesecake med citronsmør/lemon curd på toppen
God fornøjelse! ....Se her opskriften på Morten Hebergs æbletærte