Langtidsstegt kød tager tid - til gengæld er det saftige, møre resultat det hele værd. Citron, fennikel og hvidløg giver masser af smag. Servér kyllingen med stegte kartofler og salat.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Kylling i ovn kræver lidt tålmodighed. Til gengæld passer den stort set sig selv, så snart den er i ovnen - så du kan bruge din tid, på lige det du har lyst til, mens den bliver klar. Retten går også under navnet "butterfly-kylling", da den hele kylling skal spredes ud som en sommerfugl, når du lægger den i fadet. Når du langtidssteger kødet bliver resultatet mørt og virkelig lækkert. Servér kyllingen med grøn salat og ovnstegte kartofler for en forårslækker gæstemenu. Du kan sagtens stege kartoflerne i bradepanden sammen med kyllingen. De skal have ca. 1½ time.
Skær eller klip rygbenet af kyllingen, og kassér det. Læg kyllingen på en bradepande med bagepapir, og spred den ud som en sommerfugl (deraf navnet). Krydr med fennikelfrø, salt og peber.
Vask citronen godt, skær den i tynde skiver, og fordel dem på kyllingen. Skær fenniklerne i skiver, pil hvidløgsfeddene, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Læg dem på fadet rundt om kyllingen.
Steg kyllingen i ovnen ved 125° i ca. 2½-3 timer. Anret kyllingen med citron, fennikel og hvidløg.