Aftensmad

Kylling i fad med kartofler og grønt

Kylling er sundt, billigt og superanvendeligt i de hektiske hverdage, når der skal god hverdagsmad på bordet i en fart!
af Camilla Zarah Lawes. 11.01.2016 Foto: Wichmann+Bendtsen Photography.
kylling i fad med kartofler og grønt

80’ernes fedtdryppende lørdagskylling er heldigvis næsten gået i glemmebogen til fordel for den hjemmelavede slags. Vil du også servere kylling på en hverdag, så får du den perfekte opskrift her!

4 personer

Ingredienser

  • 1 stor kylling, ca. 1.300-1.600 g
  • 1 kg nye kartofler
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt olivenolie
  • Saft af 1 citron
  • 2 spsk. tørret oregano
  • 2 spsk. tørret timian

Salat

  • 1 bakke blandede salatskud
  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk. hvid balsamico
  • Salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 1 bundt bredbladet persille

Sådan laver du kylling i fad

  1. Tænd ovnen på 180º. Vask kartoflerne, og fordel dem i et stort ovnfast fad − er nogle af dem store, kan du halvere dem. Krydr kartoflerne med salt og friskkværnet peber.
  2. Halvér kyllingen, og læg den i det ovnfaste fad. Krydr kyllingen med olivenolie, citronsaft, oregano, timian, salt og friskkværnet peber.
  3. Steg kyllingen og kartoflerne i ovnen i 55 minutter.

Salat

  1. Skyl salaten, og dryp den godt af.
  2. Rør olie sammen med balsamico, salt og friskkværnet peber, og hæld blandingen over salaten. 
  3. Hak den bredbladede persille. Drys lidt over kyllingen og resten over salaten.
  4. Servér salaten som tilbehør til kyllingefadet.