Elegant efterårsmenu

MENU:

SNACK
Pizzasnitter med svampe


Se opskrift

FORRET
Kartoffel-porre-suppe med urtetopping


Se opskrift

HOVEDRET
Gammeldags kalvesteg stegt som vildt og selleri-kartoffel-kager med ost samt karamelliserede pærer og løg


Se opskrift

DESSERT
Panna cotta med hvid chokolade og brombærsirup


Se opskrift

VINMENU:

SNACK OG FORRET
Chemin des Seigneurs, Pinot Gris 2004, Alsace.
Pris: 84,50 kr. Irma.
Dejlig fedme og frugtsødme, som dog bliver holdt i ave af en frisk syre. Især svampe og pinot gris klæder hinanden, men sødmen komplementerer også den cremede kartoffelsuppe.

HOVEDRET
Clos des Capucins 2005, Lalande de Pomerol.
Pris: 79,50 kr. Irma.
Herlig og ærkebordeauxsk vin med klassiske noter af brombær, kostald og lidt engelsk lakrids. Tanninrig med god koncentration, som det kræves af en vin til kraftig sauce og karamelliseret tilbehør.

DESSERT
Errazuriz, Late Harvest Sauvignon Blanc 2006, Casablanca Valley.
Pris: 75,50 kr. (37,5 cl.). H.J. Hansen Vin, www.hjhansenvin.dk. Vinspecialisten, Magasin Mad & Vin.
Sødmefuld og kraftig dessertvin fra Chile med nuancer af både lime og akaciehonning. Holder dog også en pæn syre som modspil til brombærrene. Bør serveres iskold.