Elegant efterårsmenu
Aftensmad

Elegant efterårsmenu

af Mette Jantzen 22.08.2012
Foto: Jes Buusmann. Styling: Pia Buusmann. Regi: Grønlykke og privat Vinmenu: Per Kuskner og Kim Bretov, www.kvindeguiden.dk
Vildt er dyrt. Derfor har vi kreeret en fantastisk vildtmenu – af en god, gammeldags kalvesteg. Menuen er baseret på friske grøntsager og frugt og består desuden af en cremet kartoffel-porre-suppe som forret og panna cotta med brombærsirup som dessert.

MENU:

SNACK
Pizzasnitter med svampe


Se opskrift

FORRET
Kartoffel-porre-suppe med urtetopping


Se opskrift

HOVEDRET
Gammeldags kalvesteg stegt som vildt og selleri-kartoffel-kager med ost samt karamelliserede pærer og løg


Se opskrift

DESSERT
Panna cotta med hvid chokolade og brombærsirup

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.


Se opskrift

VINMENU:

SNACK OG FORRET
Chemin des Seigneurs, Pinot Gris 2004, Alsace.
Pris: 84,50 kr. Irma.
Dejlig fedme og frugtsødme, som dog bliver holdt i ave af en frisk syre. Især svampe og pinot gris klæder hinanden, men sødmen komplementerer også den cremede kartoffelsuppe.

HOVEDRET
Clos des Capucins 2005, Lalande de Pomerol.
Pris: 79,50 kr. Irma.
Herlig og ærkebordeauxsk vin med klassiske noter af brombær, kostald og lidt engelsk lakrids. Tanninrig med god koncentration, som det kræves af en vin til kraftig sauce og karamelliseret tilbehør.

DESSERT
Errazuriz, Late Harvest Sauvignon Blanc 2006, Casablanca Valley.
Pris: 75,50 kr. (37,5 cl.). H.J. Hansen Vin, www.hjhansenvin.dk. Vinspecialisten, Magasin Mad & Vin.
Sødmefuld og kraftig dessertvin fra Chile med nuancer af både lime og akaciehonning. Holder dog også en pæn syre som modspil til brombærrene. Bør serveres iskold.