DIY & kreative ideer

Pandekager med fyld

Madpandekager er en sand mundgodte! Svøb lækre grøntsager, ris, kylling og hvad du ellers har lyst til ind i lækre pandekager og fremtryl skønne madpandekager.
af Line Sølvhøj Johansson 24.02.2014 Foto: Betina Hastoft.
pandekager

Pandekagedej

  • 3 æg
  • 4 dl mælk
  • 2½ dl hvedemel
  • 1 dl grahamsmel
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olie til bradepanden

Hvad skal aftensmaden stå på i løbet af ugen? Det kan være svært gang på gang at få nye idéer til aftensmaden, og du ender sikkert med at servere mange af de samme retter i løbet af måneden. Men det kan du også sagtens, når blot du varierer tilbehøret eller fyldet.

Madpandekager er et lækkert valg, når aftensmaden skal være lækker, måske sund og ikke mindst smage fantastisk. Du kan nemlig lave madpandekager med lige den type fyld, du har lyst til, og variere madpandekager og deres fyld efter årstiden og om du serverer dem til frokost eller aftensmad.

Er du vild med pandekager, så lav fortryllende madpandekager til aftensmad, som helt sikkert vil falde i god smag hos hele familien. Brug den samme opskrift på madpandekager, men varier det lækre fyld, så dine madpandekager får ny smag og indhold fra gang til gang.
 

Sådan laver du pandekagerne 

Pisk æggene sammen med halvdelen af mælken. Bland begge slags mel og rør det i æggeblandingen. Rør herefter resten af mælken i og krydr med salt og peber til sidst. Bag dem i ovnen ved 250 grader i cirka 15 minutter.
 

Fyld til dine pandekager

Vil du lave lækre madpandekager, kan du variere dem efter smag og behag, men også efter om du serverer dem til frokost eller aftensmad. Laver du madpandekager til frokost, kan du vælge let fyld, og skal de nydes til aftensmad, kan de både laves med ris eller for eksempel en lækker gryderet, som mætter, gerne suppleret med en frisk salat.

Lyst til pizza? Få opskrifterne på 8 lækre pizzaer her!

Du kan også eksperimentere med pandekagedejen og bruge madpandekager som pizzabund i stedet. 

 

Andre lækre opskrifter