Mad

Bange for sprøjtegift? Så undgå disse 10 fødevarer

Vil du undgå for meget sprøjtegift i din mad, så skal du især fokusere på disse 10 fødevarer.
af Carina Kjær Rasmussen / Foto: Betina Hastoft 16.05.2017
Sprøjtegift

Vi ved nok allesammen, at for meget sprøjtegift i vores mad kan være skadeligt for vores kroppe. Så med mindre du lever en 100 % økologisk livsstil, er det værd at holde øje med, hvilke madvarer der er særligt udsat for pesticider.

For du kan nemt undgå for mange pesticider i dine måltider ved at være opmærksom på nogle specifikke fødevarer. Danmarks Naturfredningsforening har på baggrund af tal fra DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsens pesticidkontrol listet de 10 fødevarer, som er særligt udsatte for sprøjtegifte.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De ti fødevarer bidrager tilsammen med 75 % af den sprøjtegift, som vi udsættes for gennem maden.

Hvad er sprøjtegift?

Sprøjtegift, også kaldet pesticid, er en betegnelse for gift, som benyttes til planter for at kunne kontrollere dem. Ved at kontrollere planter med sprøjtegift, kan man forlænge levetiden af fx æbler og korn. Pesticid bliver især brugt meget på udlandske produkter, som skal transporteres.

Pesticid er sundhedsskadeligt i større mængder, dog benyttes der kun godkendt pesticid i Danmark. Selvom det er godkendt, skal vi stadig undgå for mange giftstoffer i vores mad, da det går udover vores sundhed og vores grundvand på længere sigt. Derfor er det en god ide, at udskifte nogle daglivarer med økologiske produkter.

I galleriet nedenunder kan du se, hvilke populære fødevarer, der indeholder mest sprøjtegift.

Bange for sprøjtegift? Så undgå disse 10 fødevarer