Menuer

Den bedste opskrift på tunmousse

En forførende og nem opskrift på den bedste tunmousse med mayonnaise og husblas. Perfekt som velsmagede forret, der kan laves på forhånd.
af Julie Hey / Foto: Betina Hastoft 29.11.2017
Den bedste opskrift på tunmousse

Du finder næppe en mere klassisk og populær forret end tunmousse. En overgang var den at finde til enhver fest, men så gik den lidt af mode. Nu kan der gå længe imellem, at du får serveret en tunmousse, og måske har du helt glemt, hvorfor den blev sådan en landeplage: Den smager faktisk uhyggeligt godt! Den er cremet, syndig og nem at lave i forvejen. Det er tre gode grunde til at prøve kræfter med den klassiske tunmousse igen. Vi har fundet den bedste opskrift på klassisk tunmousse med mayonnaise og husblas. Det er nemlig sådan, den skal laves! Der skal hverken spares på kalorierne eller på smagen, når du skal gensmage den folkekære forret. Prøv også: En maldivisk opskrift på tunmousse

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den bedste opskrift på tunmousse

Tid: 30 min + 1 dags hvile. Antal: 6-8 personer. Det skal du bruge til tunmousse:
  • 2 dåser tun i olie eller ca. 280 gram (Vi anbefaler denne luksusversion af dåsetun!)
  • 1 tsk revet løg
  • 100 mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 spsk tørrede dildspidser
  • Saft af 1 lille citron
  • Salt og peber
  • 5 blade husblas
  • ¼ l piskefl øde
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 stort bundt kruspersille
  • 1 usprøjtet citron
  • Krondild
  • Evt. 2 store flutes eller baguettes (opskrift her!)
Sådan laver du tunmousse:
  1. Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dildspidser og citronsaft. Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur.
  2. Læg husblassen i 3 spsk koldt vand og smelt den over svag varme. Hæld husblassen i tunen og rør det forsigtigt sammen.
  3. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i tunblandingen.
  4. Smør en springform med olivenolie og hæld tunmoussen i.
  5. Lad den hvile i køleskabet til næste dag.
  6. Vend tunmoussen ud af formen på et fad, hak persillen fint og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en lille våd kniv.
  7. Skyl citronen og riv skallen, evt. med et juliennejern. Skær resten af citronen i både. Pynt tunlagkagen med citronskal og krondild og server den med flutes og citronbåde.

Se også: Klassisk opskrift på nem og lækker tunmousse

Flere gode små- og forretter

I galleriet herunder kan du finde inspiration til andre lækre småretter og nemme forretter: