En forførende og nem opskrift på den bedste tunmousse med mayonnaise og husblas. Perfekt som velsmagede forret, der kan laves på forhånd.
af Julie Hey / Foto: Betina Hastoft
29.11.2017
Du finder næppe en mere klassisk og populær forret end tunmousse. En overgang var den at finde til enhver fest, men så gik den lidt af mode. Nu kan der gå længe imellem, at du får serveret en tunmousse, og måske har du helt glemt, hvorfor den blev sådan en landeplage: Den smager faktisk uhyggeligt godt! Den er cremet, syndig og nem at lave i forvejen. Det er tre gode grunde til at prøve kræfter med den klassiske tunmousse igen. Vi har fundet den bedste opskrift på klassisk tunmousse med mayonnaise og husblas. Det er nemlig sådan, den skal laves! Der skal hverken spares på kalorierne eller på smagen, når du skal gensmage den folkekære forret. Prøv også: En maldivisk opskrift på tunmousse
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Den bedste opskrift på tunmousse
Tid: 30 min + 1 dags hvile. Antal: 6-8 personer. Det skal du bruge til tunmousse:
Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dildspidser og citronsaft. Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur.
Læg husblassen i 3 spsk koldt vand og smelt den over svag varme. Hæld husblassen i tunen og rør det forsigtigt sammen.
Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i tunblandingen.
Smør en springform med olivenolie og hæld tunmoussen i.
Lad den hvile i køleskabet til næste dag.
Vend tunmoussen ud af formen på et fad, hak persillen fint og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en lille våd kniv.
Skyl citronen og riv skallen, evt. med et juliennejern. Skær resten af citronen i både. Pynt tunlagkagen med citronskal og krondild og server den med flutes og citronbåde.
I galleriet herunder kan du finde inspiration til andre lækre småretter og nemme forretter:
1/10
Lav en let forret af tørrede tomater på grillet brød med friskost og skinke. Find opskriften her!
2/10
Lav ceviche med kuller og ha' en imponerende, velsmagende og nem forret med fisk klar på ingen tid. Find opskriften her!
3/10
Byd gæsterne på en skøn ratatouille-salat med frisk råvarer og fyldig smag. Find opskriften her!
4/10
En kold rillette kan laves med mange typer varmrøget fisk og gør et stort indtryk med en lille indsats. Find opskriften her!
5/10
Hvis du har frisk stenbidderrogn, så behøver du ikke meget mere for at lave en imponerende forret. Her har vi blot blandet det op med lidt løg og gedeost. Find opskriften her!
6/10
Stenbiderrogn - også kaldet ”den danske kaviar” - smager også forrygende i den her simple forret. Find opskriften her!
7/10
Giv dine gæster en forret, de sent vil glemme. Her får du opskriften på lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer.
8/10
Avocado, laks og sesam ... det er så simpelt og så godt, og alle dine gæster vil elske det. Find opskriften her!
9/10
Bruschetta med svampe er en nem forret med stor smag og italiensk charme. Find den gode bruschetta-opskrift her!
10/10
Er menuen asiastisk, så kan du passende servere de her rejeboller som en lækker forret. Find opskriften her!