Desserter og kager

10 franske kager

Overrask dine gæster med lækre franske kager. Her får du 10 bud på franske kager, som vil glæde ethvert kagehjerte.
af Redaktionen / Foto: Lars Ranek 6.03.2013

Frankrig og franskmændene er kendt for mange ting, og måske er deres madkunst, det de er mest kendt for rundt om i verden. Det franske køkken er populært i hele verden, og især deres desserter og kager er kendte. Kager, som vi kender dem i dag, er stort set en fransk opfindelse, både hvad angår pynt som f.eks. glasur og krymmel, men også tørkager og tærter ser i høj grad ud, som de gør i dag på grund af det franske køkken.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også disse 7 lækre chokoladedesserter

Stort set alle mennesker har en favorit kage, og deres favorit kage kan næsten altid ledes tilbage til det franske køkken. Men det franske bord med kager er altid i udvikling, og de store franske restauranter opfinder stadigvæk helt nye lækre kager, som får tænderne til at løbe i vand, eller genopfinder gamle klassikere med nye spændende ingredienser.

Smag denne lækre opskrift på medaljer

Dog er det nok de helt klassiske desserter som f.eks. Madeleinekager eller macarons, folk holder mest af og kender til. Dog er mulighederne for variation af disse super lækre kager rigtig mange. Du kan både følge de originale opskrifter eller eksperimentere lidt, så dine franske kager for et personligt præg, som sikkert vil være til stor glæde for dig selv, og hvem du ellers server dine kager til.

Læs også: Sådan laver du en hindbærkage uden mel

"Lad dem spise kage!" lyder de berømte ord fra den franske dronning Marie Antoinette. Og de kan noget med kage, de franskmænd. Vi har samlet vores 10 bedste franske kager til jer.