Desserter og kager

Hindbærkage uden mel

Vi har tryllet den eviggyldige og sommerlige jordbærkage om til en hindbærkage med saftig mazarinbund med pistacienødder og helt uden mel. Få opskriften på den skønne hindbærkage her!
af Maja Ambeck Vase og Line Sølvhøj Johansson / Foto: Columbus Leth 7.07.2014

Sommerens kager smager af mere, når de er toppet med de lækreste bær, som byder sig rundt omkring i haver og gårdbutikker. En af de helt store sommer-klassikere er jordbærkagen, men vi har tvistet storhittet og tryllet en hindbærkage med pistaciemazarin frem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan laver du bagerens jordbærkage

Den søde hindbærkage er bagt uden mel, som gør den til et ekstra spændende indslag på bordet denne sommer. Du får opskriften herunder - glæd dig til at bestige de saftige hindbær i denne variant af en sommerkage.

Læs også: Her er de 10 bedste chokoladekager

Det skal du bruge til 4 små hindbærkager:

100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g usaltede pistacienødder
50 g mørk chokolade
300 g hindbær
50 g usaltede pistacienødder til pynt

Læs også: Sådan laver du koldskål til en lækker kage

Fremgangsmåde:

Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og smør i en skål. Pisk æg i et ad gangen. Blend pistacienødderne til mel, og vend nøddemelet i. Fordel dejen i små tærteforme på ca. 8 cm i diameter, og bag dem ved 175° i ca. 20 minutter. Lad dem køle helt af.

Hak chokoladen, smelt den i en skål over vandbad, og smør et tyndt lag ud på de afkølede kager. Læg et lille bjerg af hindbær ovenpå, og pynt med hakkede usaltede pistacienødder.